Ak Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden:

Ak Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden:

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, düzenlediği basın toplantısında kongre süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, "Ak Parti, Siyasi hayata başladığı 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren aziz milletimize taahhüt ettiği ve bu gün Yeni Türkiye olarak tanımladığımız demokratikleşme, refah toplumu, kalkınma, önce ülke olma, ilerleme ve büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikayesinin bir destanı olarak gerçekleşmektedir. Ak Parti demokrasiye, milletin değerlerine, ülkemizin birlik ve berliğine gösterdiği sadakatle darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirmiştir" dedi.
Özden, " AK Parti Kurucu Genel Başkanı, Lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bu büyük davaya inanmış kadrolarıyla birlikte yüzyılımızın ilk 13 yılında kimsenin hayal bile edemediği 1. atılımı gerçekleştirmiştir. Bu atılımın kaynağı demokratik meşruiyet, siyasel meşruiyet ve 9 seçimde milletimizin ortaya koyduğu büyük destektir. Şimdi hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te 2. atılımı tamamlamaktır" diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"AK Parti bütün başarısını, yol haritasını belirlediği Birinci Olağan, İkinci Olağan, Üçüncü Olağan, Dördüncü Olağan ve Birinci Olağanüstü kongre süreçlerinde ortaya koymuş olduğu ilke ve felsefe ve bunun üzerinden milletle imzaladığı sarsılmaz güvene dayalı sözleşme ile sağlamıştır.
AK Parti birinci Olağanüstü Büyük Kongresiyle aynı salonda halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kongrede tüm katılanların ortak ittifakıyla seçilen Genel Başkanı ve Başbakanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ortaya koyduğu örnek tablo ile Türk Siyasi tarihine damgasını vurmuştur.
Kongrelerimiz, tüm vesayet kalıntılarının, paralel yapının, milletimize musallat olan tüm musibetlerin tesfiye edilmesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz yeni Türkiye yolunda atılacak adımların, gerçekleştirilecek mimarinin meşruiyet kaynağıdır.
Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takvimi 15 Eylül 2014 tarihinde başlamıştır. 22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile Büyük Kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır. 5. Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleridir.
Delege seçimleri, parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallinde ve sandık konularak yapılacaktır.
Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile tüzüğümüzde ve yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir.
Kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım - 31 Aralık tarihleri arasında ilçe kongreleri ve 22 Kasım 2014-22 Şubat 2015 tarihleri arasında da il kongreleri gerçekleştirilecektir. Türkiye bu yeni dönemde güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir.
Bu kutlu yürüyüşte Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla yekvücut olarak büyük hedeflere ulaşacağız"