Ak Parti Kayseri Millekvekili İsmail Tamer:

Ak Parti Kayseri Millekvekili İsmail Tamer:

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin genel seçimlerde aday olmaması durumunda dışarıdan bir adayın getirilmesi söylentileri üzerine, “Haseki Bey her şeyi hak ediyor. Aday olmayacaksa da, belediye başkanlığına devam edecekse de dışarıdan bir adayın getirilmesi konusu ile ilgili olarak en iyi kararı Genel Merkez verecektir” değerlendirmesinde bulundu.
Ak Parti Kayseri Milletvekili Tamer, hafta sonu yapılan il kongresini değerlendirerek, “Kayseri hep kendisine yakışanı yapıyor. Dün de bunu yaşadık. Coşku içinde yapıldı. Kongreler görev değişikliği ve bayrak yarışıdır. Cahit Bey önce atama ile gelmişti şimdi seçim ile geldi ve tescillenmiş oldu. Kongre büyük bir kalabalık içinde saygı ve sevgi içinde yapıldı. Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğan ve Bakanımız Taner Yıldız’ın katıldığı kongre güzel bir hava içinde geçti. Kayseri hep böyle güzellikler yaşadı. Ben Aksaray’ın koordinatörlüğünü yaptım. Bazen karışıklıklar olabiliyor. Bunlar da parti içindeki demokratik yarışında söz konusu olabiliyor. Bine yakın kongre yaptık Türkiye genelinde. Hep güzellikler içinde geçti. Kayseri’nin ayrı bir yeri var. Hem siyasette en üst düzeyde hem de mahalle teşkilatı olarak coşkulu bir şekilde kongre yaptık” dedi.
Genel seçimlerde milletvekili aday adaylığı için ise, “Adayım. Ben aday olmak istiyorum ve inşallah olacağım da bizim adaylığımız milletvekili olacağımız anlamına gelmiyor. Yine AK Parti gelenekleri içinde bizim çalışmalarımıza bakılıyor, kamuoyu yoklamalarına bakılıyor. Tüm bunlar içinde yeniden aday olabilir ve seçilirsem Kayseri’ye hizmet edeceğim Aday adayıyım demek daha doğru” diye konuştu.
Genel seçimlerde liste başı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olmazsa Kayseri’ye bir adayın getirileceği söylentisinin hatırlatılması üzerine İsmail Tamer, “Onu şimdiden söylemek yanlış. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımızın aday olmasını isteriz. Kendisi her şeyi hak ediyor. Her aldığı görevi de en iyi şekilde yapıyor. Yapılan değerlendirmede belediye başkanları arasında en başarılı olan belediye başkanı. Haseki Bey her şeyi hak ediyor. Aday olmayacaksa da, belediye başkanlığına devam edecekse de dışarıdan bir adayın getirilmesi konusu ile ilgili olarak en iyi kararı Genel Merkez verecektir. Ben öyle bir şey duymadım dışarıdan bir adayın geleceği konusunda. Olacaksa da Genel Merkezimizin kararıdır. Kayseri’de her zaman seçimlerde yüzde 70’leri bulduk. Kim gelirse gelsin bir şekilde yine aynı başarıyı göstermek için herkes elinden geleni yapacaktır" diye konuştu.