Ak Parti Kumluca İlçe Teşkilatı Kongresi 14 Kasım’da

Ak Parti Kumluca İlçe Teşkilatı Kongresi 14 Kasım’da

AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, düzenlediği basın toplantısında 5’inci olağan kongre süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Düzenlenen basın toplantısına Arif Yavuzer’in yanı sıra AK Parti Kumluca İlçe Sekreteri Bekir Paslıkılıç, Teşkilat Sorumlusu Şevket Yanar, Kadın Kolları Başkanı Dilek Cengiz, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.
14 Kasım Cuma günü yapılacak AK Parti Kumluca İlçe Temsilciliği 5. Olağan Kongresi öncesi 18-19 Ekim tarihlerinde delege seçiminin yapılacağını belirten Yavuzer, kendi adaylığı konusunda ise henüz istişare yapmadığını kaydetti. Yavuzer, “AK Parti siyasi hayata başladığı 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren aziz milletimize taahhüt ettiği ve bugün Yeni Türkiye olarak tanımladığımız demokratikleşme, refah toplumu, kalkınma, öncü ülke olma, ilerleme ve büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikayesinin bir destanı olarak gerçekleştirmektedir” şeklinde konuştu.
AK Parti’nin demokrasiye, milletin değerlerine, ülkenin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle, darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirdiğini bildiren AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, şunları söyledi:
”AK Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bu büyük davaya inanmış kadrolarıyla birlikte yüzyılımızın ilk 13 yılında kimsenin hayal bile edemediği birinci atılımı gerçekleştirmiştir. Bu atılımın kaynağı demokratik meşruiyet, siyasal meşruiyet ve 9 seçimde milletimizin ortaya koyduğu büyük destektir. Şimdi hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te ikinci atılımı tamamlamaktır. AK Parti’nin önümüzdeki hedefi; başlayan Beşinci Olağan Kongre sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur.”
AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Kumluca’nın 41 mahallesinden 400 delegenin seçileceğini belirtti. Her mahallenin kaç adet delege çıkaracağını genel merkezin belirlediği bir formülle bulunduğunu hatırlatan Yavuzer, “400 mahalle delegesinin yanı sıra 26 tane de tabi delege var. En fazla delege sayısı 48 delege ile Mavikent’te. Beykonak 41 ve Bağlık Mahallesi de 21 delege ile temsil edilecek. Kumluca’da 2 delege sayısı ile Beşikçi, Çaltı, Çayiçi, Dereköy, Gölcük, Karacaağaç, Toptaş, Yenikışla ve Yeşilköy Mahalleleri en az delegeye sahip mahalle oldu” dedi.