Ak Parti Malatya Milletvekili Faruk Öz, Bilsam’ı Ziyaret Etti

Ak Parti Malatya Milletvekili Faruk Öz, Bilsam’ı Ziyaret Etti

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, “Bu makamlarda bir müddet bulunacağız ve burada yaptıklarımızdan ya da yapmadıklarımızdan hesap vereceğiz” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) üyeleri ile de bir araya geldi. BİLSAM’ın Malatya’nın birikimini akademik ve entelektüel bir boyutta taşıdığını ifade eden Öz, merkezin proje ve faaliyetlerini ilgiyle takip ettiğini ve önemsediğini ifade etti.
Malatya Milletvekili Öz, konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının İnsanların bilinçlenmesi, birlikte yaşama kültürünün gelişmesi, ortak sorunlara çözüm yolları üretilmesi açısından sunduğu imkanlara değinerek, STK’ların kendi alanlarında ihtisaslaşmasının önemli olduğunu belirtti.
Öz, “Milletvekili olmak, belediye başkanı olmak, makam sahibi olmak asla cennetin beratı değildir. Görevlerimiz, sahip olduğumuz makamlar insanların dualarına ve iyi niyet temennilerine vesile oluyorsa bir kıymeti var. Hiçbir makam hiç kimseye mülk değildir. Bu makamlarda bir müddet bulunacağız ve burada yaptıklarımızdan ya da yapmadıklarımızdan hesap vereceğiz. O bakımdan hepimiz sorumluluklarımızı en iyi biçimde yerine getirmek durumundayız. İktidarıyla, muhalefetiyle, işçisinden memuruna, esnafından sanayicisine, öğrencisinden bürokratına kadar hepimizin bu bilinci taşıması gerekiyor” dedi.
Çözüm sürecine de temas eden Öz, ”Şuanda Türkiye’de bir normalleşme var. Bu sadece özgürlüklerin kullanılması noktasında değil. Ekonomik teşebbüs hürriyetinden kendini ifade etmeye kadar. Bunun temelinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın karizmatik liderliğiyle yakalan siyasi istikrar ortamının ve oluşan güvenin çok etkisi var. Ama bunun kalıcı hale gelmesi gerekiyor. Bu noktada geldiğimiz aşamanın ve geleceğin teminat altına alınması için yeni bir anayasa hayati önem taşıyor. Ülkemizin artık enerjisini iç meselelerine harcamaktan tamamen kurtulması gerekiyor. Kendi içimizde bakmaktan on yıllardır dışarıdaki gelişmelere kör kaldık.
Ortadoğu ateş çemberi içindeyken, Balkanlar’da, Karadeniz’in kuzeyinde, Kafkaslar’da etnik birtakım gerilimler yaşanırken, bu ateş çemberinin ortasında her açıdan daha güçlü olmamız gerekiyor. Sadece iç barış değil, bölgemizde de barış ve istikrarın sağlanması, tarihte olduğu gibi etnik, mezhebi, dini ayrım gözetmeden yan yana yaşanabilmesinin gayretinde olmalıyız" dedi.
Türkiye’nin bölgesel olarak ateş çemberi içerisinde olduğuna dikkat çeken Öz, “Bölgesel olarak çok ciddi bir istikrarsızlık ortamında yer alıyoruz. Özellikle Irak ve Suriye’de yaşanan istikrarsızlık, tüm bölge ülkeleri için olduğu gibi Türkiye için de ciddi bir tehdit kaynağı olmaya devam ediyor. Son dönemde buna birde tüm bölge güvenliğini tehdit eder hale gelen IŞİD terör örgütü eklendi. IŞİD’in rehin aldığı vatandaşlarımızın ülkemize ve ailelerine kavuşması için Hükümet yetkililerinin gece gündüz çalıştığını biliyorum. Kanaatimce bu terör örgütü vatandaşlarımızı dünya kamuoyunda dikkat çekmek için kaçırdı ve o maksatla elinde tutarak kullanmak işitiyor. Burada her türlü diplomatik girişimleri kullanarak vatandaşlarımıza bir zarar gelmeden, burunlarının dahi kanamadan ailelerine dönmelerini sağlamak çok önemli” ifadelerini kullandı.
Öz, “Milletimizin her türlü talebiyle ilgilenmeye çalışıyorum. Telefonunum sürekli açıktır, meşgulsem daha sonra mutlaka her arayanı geri ararım. Her ziyaretçimi dinler, o anda ne yapılması gerekiyorsa yaparım. Ama özellikle bana proje, fikir ve düşünceleri ile gelen hemşerilerimle özellikle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.
BİLSAM’daki programa, AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, İl Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Çetin, BİLSAM Başkanı Zekeriya Tav, BİLSAM Kurucular Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer ve STK üyeleri ve vatandaşlar iştirak etti.