Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin:

Ak Parti Malatya Milletvekili  Mustafa Şahin:

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Ziraat Bankası’na kredi borcu olan çiftçilerin Tarsim sigorta paralarını herhangi bir kesinti olmadan alabileceklerini söyledi.
13 Mayıs 2014 tarihli resmi gazetede yayınlanan kararla birlikte çiftçi borçlarının ertelendiğini hatırlatan Milletvekili Mustafa Şahin şunları kaydetti:
"Meydana gelen tabii afetler (yangın, aşırı sıcak zararı, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum) nedeniyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören ve bu durumları il ve ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçları vade tarihinden itibaren bir yıl süre ile ertelenmişti."
Milletvekili Mustafa Şahin ,Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz ve çiftçilerin 5 Eylül cuma günü konuyla ilgili mağduriyetlerini kendisine ilettikten sonra ilgili birimlerle görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade ederek şöyle konuştu:
"Kayısı ve diğer ürünlerde zirai don ve doludan etkilenen, TARSİM’den sigorta yaptıran çiftçilerimizin bedel paraları bilindiği üzere Ziraat Bankası tarafından ödeniyor. Fakat Ziraat odası Başkanımız ve çiftçilerimiz bizlere bu konuda mağduriyet yaşadıklarını, Ziraat Bankası’na bir yıl ertelenen kredi borcu olanların alacaklarında kesintinin oluştuğunu ifade ettiler. Bu konuyla ilgili 5 Eylül 2014 tarihinde Tarım Bakanımız, ilgili genel müdürleri ve Ziraat Bankası Genel Müdürüyle yaptığımız görüşmelerde böylesi bir uygulamayla banka tarafından yapılan kesintilerin çiftçilerimizi mağdur edeceğini dile getirdik. Yaptığımız görüşmeler ve girişimler sonucu Ziraat Bankası’na kredi borcu olanların rahatlıkla gidip banka şubelerinden don bedel paralarını kesintisiz alabilecekleri bizlere bildirilmiştir. Çiftçilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. Herhangi bir kesinti söz konusu değildir. Devletimiz ve hükümetimiz güçlüdür ve her zaman için çiftçimizin yanındadır. Hiç kimse bundan endişe duymasın."