AK PARTİ MERSİN İL KADIN KOLLARI KONGRESİ

AK PARTİ MERSİN İL KADIN KOLLARI KONGRESİ

AK Parti Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı’na Mehri Bilgen seçildi.
AK Parti Kadın Kolları 4. Olağan İl Kongresi, Suphi Öner Öğretmenevi’nde yapıldı. Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt ve Çiğdem Münevver Ökten’in de katıldığı kongrede konuşan İl Başkanı İsmail Taşpınar, haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde, kadınların da büyük desteği ile en iyi sonucu alacaklarına inandıklarını söyledi. İl kongresine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, kendilerinden yüzde 50 oy istediğini hatırlatan Taşpınar, "O anda omuzlarımda çok büyük bir yük hissettim ama şimdi bu coşkuyu, bu kalabalığı görünce omuzlarımdaki yükün hafiflediğini hissediyorum. Eminim birlikte çok başarılı işler yapacağız. Biz parti olarak kadınlarımızın önemini, değerini ve gösterdikleri çabayı biliyoruz. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın olduğunun da farkındayız. O nedenle başarının kadınlarla birlikte yakalanabileceğinin bilincindeyiz. Adam gibi adam olan Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden gidiyoruz. Onun emaneti olan partimize sahip çıkacağız, mahcup etmeyeceğiz. Seçime 125 gün var. Biz bu süre içinde gece gündüz çalışacağız ve partimizi yine birinci parti yapacağız" dedi.
Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, kadının en önemli özelliğinin her şeyden önce bir ana olması olduğunu belirterek, partilerinin kadına büyük önem verdiğini söyledi.
Ahmet Tevfik Uzun ise, AK Parti’nin bugünlere gelmesinde kadınların büyük katkısı olduğunu ifade ederek, haziran ayında yapılacak olan seçimlerde kadınların yine büyük desteği ile Mersin’den 7-8 milletvekili çıkarmak istediklerini belirtti.
AK Parti Mersin İl Kadın Kolları Başkan Adayı Mehri Bilgen de yaptığı konuşmada, AK Parti’nin iktidara gelmesinin ardından, kadınların siyasal hayatta hak ettikleri yerlere geldiğini söyledi. Şimdi önlerinde 2015 genel seçimlerinin olduğunu hatırlatan Bilgen, "Bu seçim çok daha önemli. Bugüne kadar çok güzel şeyler yapıldı, bundan sonra da yapılacağına inanıyorum. AK sevdamıza sahip çıkmalıyız. Çocuklarımızı güvenilir ellere bırakmak için sahip çıkmalıyız. Bu ülkede gelecekten umutla bahsediyorsak, ülkemize yaptığımız hizmetler, yatırımlar sayfalara sığmıyorsa, bizler doğru yerdeyiz demektir. Bundan sonra da durmadan, yorulmadan çalışacağız. Gecemizi, gündüzümüze katacağız yeniden AK partiyi yüksek noktalara taşıyacağız. 2015 yılında AK Parti’nin bayrağını en yüksek noktalarda dalgalandıracağız. 2023 hedeflerimize kadınlarımızla beraber emin adımlarla ilerliyoruz. Unutmayalım ki, taşları eriten suyun çokluğu değil sürekliliğidir" diye konuştu.
Güçlü ve modern bir Mersin için çalışacaklarını belirten Bilgen, "İktidar partisine yakışır bir teşkilatlanmayla sahalara ineceğiz ve çalmadık kapı bırakmayacağız. Partimizin vizyonunu, misyonunu insanlarımıza anlatarak sahada yapacağımız çalışmayla önümüzdeki seçimlerde en büyük katkıyı vermeye çalışacağız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan seçimler sonunda, Mehri Bilgen, 455 delegenin 426’sının oyunu alarak başkan seçildi.