AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MURTAZA YETİŞ:

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MURTAZA YETİŞ:

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ni ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimini ziyaret etti. Yetiş, taşeron firmalar üzerinden görev yapan sağlık çalışanlarına kadro verilmesiyle ilgili bir çalışmanın olmadığını vurguladı.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, "Bugün Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’mizi ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanemizi ziyaret ettik. Doğrusu Türkiye’de sağlık AK Parti dönemlerinde son derece önemli atılımlar ortaya konan bir alan olmuştur. Bu dönüşüm reformu çerçevesinde Adıyaman çok ön plan oldu ve Adıyaman şu anda da sağlık hizmeti kalitesi noktasında önemli bir noktaya geldiğini söyleyebiliriz. Şimdi önümüzdeki süreçte 400 yataklı devlet hastanemizin hizmete girmesi ile birlikte, fiziksel anlamda da önemli bir gelişim yaşayacağız. Ve ümit ediyorum ki bu dönüşümle beraber hizmet kalitemiz yükselecektir. Tabi bu hizmetleri ortaya koyan bir yönetim var, biliyorsunuz. Ocak ayı itibariyle bir yönetim sağlık hizmetlerini yürütmek için görev aldı. Bugün de arkadaşlarımızla mevcut hizmetleri, hem de önümüzdeki süreçlerdeki konuları değerlendirmek ve kendilerini yeni dönemde desteklediğimizi, başarılı bir yönetim ortaya koymaları için de gereken bütün desteği vermek için burada bulunduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Tabi bu mevki ve makamlar millete hizmet için vardır. Kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.
Taşeron firmalar üzerinden çalışarak sağlık kuruluşlarında görev yapan personellere kadro verilmesi gibi bir çalışmanın olmadığını vurgulayan Milletvekili Yetiş, “Türkiye’de sağlık alanı her geçen gün büyüyen bir alan. Biliyorsunuz geçtiğimiz yıllarda sağlık meslek liselerinde de özel okulların açılmasıyla önü açılmıştı ve önümüzdeki birkaç yıl için Türkiye’deki, yardımcı sağlık personeli dediğimiz kategoride bulunan hemşirelik, ebelik gibi bütün bu bölümlerde Türkiye’nin ihtiyacı olan sayıyı yakalamış olacağız. Sağlık Bakanlığı zaman zaman alımlar yapıyor. Şu anda mevcutta taşeron firma üzerinden çalışan sağlık personellerinin kadroya alınması gibi bir çalışma söz konusu değil. Ama zaten bahsettiğim sebeple kamudaki ihtiyaçlar ortada olduğu için, daha sık ve daha büyük alımlar yapılması suretiyle de bunların çoğu zaten kamuya alınıyor. Adıyaman’ın da doğrusu çok önemli ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Türkiye’de, geçmiş yılların getirdiği bir birikim, bir yük olarak görünüyor bu sorun. Hekim başına düşen nüfus sayısında ve yine nüfus başına düşen hemşire, ebe gibi sağlık personelinin sayısında çok önemli ihtiyaçlarımız, açıklarımız var. Sağlık personeli kadar belki hekim ihtiyacı daha çok var maalesef. Ama bunlarla ilgili de 2018-2020 dönemine kadar bu açıkların kapanacağını düşünüyoruz. Biliyorsunuz uzun bir sure tartışılan yabancı doktor çalışması da en son Yunanistan’da yaşanan ekonomik iflasın ardından, Yunanistan’la yapılan bir protokolle oradan da hekimlerin getirilmesi gibi bir çalışmayla ve yine ondan sonra yaptığımız bir kanun düzenlenmesi ile bu ülkede okumuş olan, yurt dışına gitmiş hekimlerin geri getirilebilmesi için bir kanun çalışmasında düzenlemeler yapıldı. O çalışmalar neticesinde, tahmini bin 500 hekimin Türkiye’ye geldiğini biliyoruz. Tüm bu çalışmalar, bahsettiğimiz bu sağlık personeli açığının giderilebilmesine ilişkin çalışmalar ama özet olarak söyleyelim, taşeron firma üzerinden kadroya alınması gibi bir çalışma şu anda yok" açıklamasında bulundu.
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Fatih Doğan ise AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş ve beraberindeki heyetin ziyaretinden mutluluk duyduklarını belirterek, Milletvekili Yetiş ve beraberindeki heyete teşekkür etti.