AK Parti önünde Şişecam eylemi

AK Parti önünde Şişecam eylemi

Yaklaşık 300 Şişecam işçisi ilk olarak sendika binasının bulunduğu İstiklal Caddesi’nde toplandı. Burada bir açıklama yapan Kristal- İş Mersin Şube Başkanı Ahmet Ergev, Bakanlar Kurulu’nun kararını eleştirerek, "İşveren hükümet işbirliği ile 8 günlük o muhteşem direnişimiz, grevimiz sonlandırıldı. Bunun hesabını günü geldiğinde hepiniz soracaksınız. Bu işverenle Ak Parti dansını ilk defa yaşamıyoruz. Biz bu dansı daha önce görmüştük. Ben yürüyorum sizi de peşimden bekliyorum" diye konuştu.

 
POLİS BARİKATINI YARDILAR
 
Daha sonra işçiler kol kola girerek Ak Parti Akdeniz Merkez İlçe Başkanlığı binasına doğru yürüyüşe geçti. Bir TOMA ile parti binasının 100 metre ilerisine barikat kuran polis, eylemcileri durdurmak isteyince arbede çıktı. 
 
Polisin biber gazıyla müdahale ettiği işçiler, ellerindeki bayrakların plastik borularıyla polis kalkanlarına vurdu. Kısa süreliği gerginliğin ardından işçiler barikatı aşıp Ak Parti İlçe binasının önüne geçti.
 
"NEFRETİMİZİ DUYURMAYA GELDİK"
 
İşçiler burada ’Dansöz AKP’, ’Vur vur inlesin AKP dinlesin’, ’Hükümet istifa’, ’Hırsız var’ sloganları attı. İlçe binası önünde bir konuşma yapan Şube Başkanı Ahmet Ergev, polis müdahalesine tepki göstererek, "Biz buraya yakıp yıkmaya, kırıp dökmeye gelmedik. Hükümetin buradaki birimi olan Ak Parti ilçe teşkilatına serzenişimizi, nefretimizi, sesimizi duyurmaya geldik. Hep beraber yuh diyelim" dedi.
 
İşçiler daha sonra sloganlar atarak sendika binasının bulunduğu İstiklal Caddesi’ne döndüler.