AK Parti referandum kampanyasına başlıyor!

AK Parti referandum  kampanyasına başlıyor!

11:30 Başbakan Binali yıldırım salona giriş yaptı...

11:00 Ankara Arena Spor Salonu'nu dolmaya başladı 

Kampanya toplantısı hazırlıkları 

Spor salonu çevresinde çok sayıda polis görev yapıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Başbakan Yıldırım'ın posterinin yanı sıra Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı asıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, dün çalışmalar hakkında Ankara Arena Spor Salonu'nda basın mensuplarına bilgi verdi.

Diğer siyasi parti yönetimlerini davet etmedik ama siyasi partilere gönül verenler burada bizlerle birlikte olacak. Türkiye'nin zenginliklerini barındıran 5 - 6 şarkımız var. Sloganlarımız, Başbakanımızın konuşması esnasında paylaşılacak. Cumhurbaşkanımızın bir temenni mektubunun olacağını düşünüyorum" dedi.

Etkinlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ait görsellerin de kullanılması bekleniyor.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM SALONA GELDİ 

Başbakan Binali Yıldırım salona giriş yaptı. Salonda parti bayraklarının olmaması dikkat çekti. 

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı" hazırlıkları için görevliler çalışmalarını gece de sürdürdü. Bu kapsamda, dün saat 23.00'ten itibaren Kazım Karabekir, Hipodrum ve Cumhuriyet caddeleri ile Talatpaşa Bulvarı'nın salona çıkan noktaları iş makineleri de kullanılarak trafiğe kapatıldı.

Salona grafiti ile yazılan "evet" pankartı asıldı. "Evet" yazılı kırmızı beyaz balonlar ve sahnenin her iki tarafında evet mührünün bulunduğu panolar asıldı. Sahnenin her iki tarafına ekranlar konuldu, basın mensupları için özel bölümler oluşturuldu.

30'u uluslararası 400 STK'yı davet ettiklerini, 60'ı yabancı 500 gazetecinin 

 salonda yerini alacağını ifade eden Şahin "Yurtdışından misafirimiz olmayacak, yalnızca Türkiye'de görev yapan yabancı misyon şefleri olacak. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılacağı toplantıya 123 yabancı misyon şefinin davet edildiği duyurulmuştu.