Ak Parti’de 5. Olağan Büyük Kongre Bilgilendirme Toplantısı

Ak Parti’de 5. Olağan Büyük Kongre Bilgilendirme Toplantısı

AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamanlı, "Partimiz 5. Olağan Büyük Kongresi’nden elde edeceği güç, birlik beraberlik anlayışı ve kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hakim kılmaya devam edecek" dedi.
AK Parti Ankara İl Başkanı Yamanlı, AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında partisinin 5. Olağan Kongre Süreci’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin demokrasiye, milletin değerlerine, birlik ve beraberliğe gösterdiği sadakatle darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirdiğini belirten Yamanlı, AK Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve bu büyük davaya inanmış kadrolarıyla birlikte yüzyılın ilk 13 yılında kimsenin hayal bile edemediği birinci atılımı gerçekleştirdiğini kaydetti. Yamanlı, bu atılımın kaynağı demokratik meşruiyet, siyasal meşruiyet ve 9 seçimde milletin ortaya koyduğu büyük destek olduğunu, şimdiki hedeflerinin Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’te ikinci atılımı tamamlamak olduğunu vurguladı.
Yamanlı, AK Parti’nin bütün başarısının yol haritasını belirlediği 4 olağan ve 1 olağanüstü kongre süreçlerinde ortaya koyulan ilke, felsefe ve bunun üzerinden milletle imzaladığı sarsılmaz güvene dayalı sözleşme ile sağlandığına dikkat çekti.
"HAYALLER AK PARTİ’YLE GERÇEK OLDU"
AK Parti’nin Türkiye’nin siyasi tarihine "Yükseliş dönemi" olarak kaydedilecek bu süreçte gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok "yapılamaz" denilen icraatı gerçekleştirdiğinin altını çizen Yamanlı, "Hayaller gerçek oldu. Ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidini pekiştirdi. Memleketimizin çehresini değiştirdi. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya koydu. Başlatılan, bitirilen ve hala devam eden büyük projelerle insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı. Ekonomimiz büyüdü, Türkiye bölgemizde ve dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi" dedi.
AK Parti’nin Türkiye’nin karanlık bir döneminde milletin sinesinden milletin değeri olarak aydınlıklara ulaşmak için kurulduğunu hatırlatan Yamanlı, "Bu nedenle; demokratik hayatımızın örnek partisi olmuştur. Siyaset yapma anlayışı, seçmenleri, üyeleri ve yöneticileriyle geliştirdiği iletişim modeli siyasi etkinliklerde ortaya koyduğu disiplin ve düzen ülkemizde ve tüm dünyada takdir edilmektedir. Bu felsefe siyasi hayatımızdan ’Ben fikri’ni çıkartmış ’Biz, ülkem ve davam’ anlayışını getirmiştir. Birinci Olağanüstü Büyük Kongremiz süreciyle, yapılışıyla ve sonucuyla bunun en mümtaz ve en yakın örneğidir" ifadelerini kullandı.
"KONGRELERİMİZ ÇÖZÜM SÜRECİ İRADEMİZİN KAYNAĞI"
AK Parti’nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’yle, ülkesine ve dünyaya ortak akılla birlikte istikrara, güvene ve büyük hedeflerine olan vazgeçilmez bağlılığının mesajını verdiğine dikkat çeken Yamanlı, şunları kaydetti:
"AK Parti, Birinci Olağanüstü Kongresiyle aynı salonda halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kongrede tüm katılanların ortak ittifakıyla seçilen Genel Başkanı ve Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun ortaya koyduğu örnek tablo ile Türk Siyasi Tarihine damgasını vurmuştur. AK Parti’nin önümüzdeki hedefi; başlayan Beşinci Olağan Kongre Sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur. Bugüne kadar siyaseti güçlendiren ve itibar kazandıran partimiz Beşinci Olağan Kongresinden elde edeceği güç, birlik beraberlik anlayışı ve kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hakim kılmaya devam edecektir. Kongrelerimiz Türkiye’mizin büyük hedeflere ulaşmasının kaynağıdır. Kongrelerimiz çözüm süreci irademizin kaynağıdır."
"DELEGE SEÇİMLERİ PARTİ İÇİ DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI"
Yamanlı, gerçekleştirilecek olan AK Parti 5. Olağan Kongre takviminin 15 Eylül’de başladığını hatırlatan Yamanlı, 22 Şubat’ta il kongrelerinin sonuçlanmasıyla büyük kongreden önceki sürecin tamamlanacağını bildirdi.
5. Olağan Kongre sürecinin ilk ve en önemli aşaması olarak köy ve mahalle delege seçimlerine işaret eden Yamanlı, "Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallinde ve sandık konularak yapılacak. Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile tüzüğümüzde ve yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecek. İl ve ilçelerimizdeki delege seçimleri tüm köy ve mahallerimizde Ekim ayında aynı gün ve saatte yapılacak. Böylece parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli köy ve mahallerimizde atılmış olacak. Daha sonra kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım-31 Aralık tarihleri arasında ilçe kongreleri ve 22 Kasım-22 Şubat tarihleri arasında da il kongreleri gerçekleştirilecek" açıklamalarında bulundu.
"AK PARTİ MİLLETİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEK"
Kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ve Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan seçilmesiyle "Yeni Türkiye"nin kapılarının ardına kadar açıldığını anlatan Yamanlı, "Türkiye, bu yeni dönemde güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecek. Bu kutlu yürüyüşte Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla yekvücut olarak büyük hedeflere ulaşacağız. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecek. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecek. 5. Olağan Büyük Kongre çalışmalarımızın partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dedi.