Ak Parti’de İlçe Kongreleri Başlıyor

Ak Parti’de İlçe Kongreleri Başlıyor

AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, ilçe kongrelerinin 1 Kasım’dan itibaren yapılmaya başlayacağını açıkladı.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nde yaklaşan ilçe kongreleri öncesinde ilçe ve belediye başkanları parti binasında bir araya geldi. 5. Olağan Kongre öncesinde basına açıklamalar yapan ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Avni Örki, AK Parti’nin siyasi hayata başladığı tarihten itibaren yeni bir Türkiye vaat ettiği vurgusunu yaptı.
Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun il kongresine katılacağını ifade eden Örki, “İl Başkanları Toplantısı’nda Genel Başkanımız ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile görüştük. Denizli’ye çok büyük önem veriyor. Denizli İl kongresine katılmak istiyor. Başbakanımızın vereceği bir tarihte il kongresini gerçekleştireceğiz” dedi.
Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takviminin 15 Eylül 2014 tarihinde başladığını ifade eden Örki, şunları kaydetti:
“22 Şubat 2015 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile büyük kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır. 5. Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması mahalle delege seçimleridir. Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallinde ve sandık konularak yapılacaktır. Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile Tüzüğümüzde ve Yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir. İl ve İlçelerimizdeki delege seçimleri tüm mahallerimizde 25 ve 26 Ekim 2014 günü aynı gün ve saatte yapılacaktır. Böylece parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli mahallerimizde atılmış olacaktır. Daha sonra Kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında İlçe Kongreleri ve 22 Kasım 2014 - 22 Şubat 2015 tarihleri arasında da İl Kongreleri gerçekleştirilecektir.”