AK Parti'den bir ilk daha!

AK Parti'den bir ilk daha!

 AK Parti’de “milletvekili aday listesi” bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılacak değerlendirmelerle büyük ölçüde şekillenecek. Yarın (salı) Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verilecek listelerle birlikte, gözler “seçim propagandası”na odaklanacak. Parti yönetimi, önceki seçimlerden farklı olarak, bu kez gençlerin sosyal medyada fenomeni haline gelen “caps”li tanıtımları da devreye sokmayı planlıyor. Seçim Beyannamesi’nin ise bu hafta sonuna kadar son şeklini alması bekleniyor.

7 haziran'da hedef gençler

Liste ve beyanname üzerindeki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte AK Parti’de gözler propaganda sürecine odaklanacak. Reklam filmleri, bilboard ilanları, sloganlar ve yeni şarkılarla kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Kürtçe ve Lazca şarkıların da bulunduğu tanıtım çalışmasında bu kez, gençlerin sosyal medyada fenomeni haline gelen “caps”ler kullanılacak. AK Parti icraatlarının “caps” adı verilen görüntülerle seçmenle buluşturulması öngörülüyor.

MEDYA ATAĞI

Twitter, Facebook, Instagram, Youtube gibi yoğun kullanılan sosyal medya ortamları ve diğer internet ortamlarından seçim döneminde aktif olarak yararlanılacak. Bu amaçla, özel eğitimli bir kadronun hizmet vereceği bildirildi.

Liste yarın YSK’da olacak

Hafta sonu kurmaylarıyla listeler üzerinde değerlendirmeler yapan Başbakan Davutoğlu, bugün ve yarın son rötuşlarla adayları belirlemiş olacak. Liste, yarın (salı) öğleden sonra YSK’ya verilecek. Adayların tanıtımı ise 14 Nisan’da yapılacak.