Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Diğer

Ak Parti’den ’kobani’ Eylemleri Değerlendirmesi

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, basın toplantısında, Kobani bahanesiyle yapılan eylemlere katılanların bir kısmının Suriyeli olduğunu söyledi.AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili...

Yayınlanma:
Ak Parti’den ’kobani’ Eylemleri Değerlendirmesi

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, basın toplantısında, Kobani bahanesiyle yapılan eylemlere katılanların bir kısmının Suriyeli olduğunu söyledi.
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyüpoğlu ve il yöneticileri ile birlikte parti binasında düzenlediği basın açıklamasında, Kobani bahanesiyle yapılan eylemleri değerlendirdi. Eylemleri yapanların bir kısmının Suriyeli olduğunu açıklayan Eğilmez, “Bugün Kobani’de 200 bine yakın kişi Türkiye’ye geldi. Türkiye 200 bine yakın insanı ağırlıyor. Maalesef üzüldüğümüz bir nokta bu eylemlere katılan eylemcilerin bir kısmı da bizim ev sahipliği yaptığımız, kapılarımızı açtığımız insanlar. Gelip ülkemizde vandallık yapıyorlar, ortalığı yakıp yıkıyorlar” dedi.
Türkiye’nin Kobani halkına sahip çıkılması konusunda üzerine düşeni yaptığı halde bu eylemlerin doğru olmadığını vurgulayan Eğilmez, şöyle devam etti: “Halbuki Türkiye bu konuda üzerine düşeni yapmıştır. 3 günde 200 bine yakın insanı Türkiye topraklarına almıştır, misafir etmiştir. Diğer taraftan ise Kobani sorunu uluslararası bir sorundur. Tek başına Türkiye’nin çözeceği bir sorun değildir.”
“AYNI SAHNELERİ İZLEDİK”
Kobani eylemleri kapsamında hukuka aykırı saldırıların düzenlendiğini belirten Eğilmez, “Özellikle son günlerde Kobani bahane edilerek ülkemiz, bölgemiz, bazı yerler karıştırılmaya başlandı. Burada vatandaşlarımıza, siyasi partilerimize karşı derneklere karşı sivil toplum kuruluşlarına karşı çok haksız saldırılar oldu. Hukuka aykırı saldırılar oldu. Dün ’Gezi’ olaylarında, 12-25 Aralık olaylarında aynı sahneleri izledik Aynı eller bu sefer Kobani’yi bahane ederek ülkemizi karıştırmaya çalıştılar. Ama şunu unutmasınlar ki bizim milletimiz artık bu oyunlara gelmeyecektir. Bütün oynanan bu oyunların farkındadır. Biz il başkanlığı olarak yapılan bütün bu hukuksuz, haksız eylemleri kınıyoruz. Bir an önce bu eylemlerde bulunanları, akıllarını başlarına almalarını diliyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin bu saldırıları aşacak güçte olduğunu da vurgulayan Eğilmez, “Özellikle halkımızın sağduyulu olması lazım. Halkımıza, tüm siyasi partilerimize, burada sivil toplum kuruluşlarımıza da sağduyu tavsiye ediyoruz. Sağduyuya bütün arkadaşlarımızı davet ediyoruz bu ülke hepimizin, hepimiz kardeşiz” ifadelerini kullandı.
Çıkan olaylarda 22 kişinin de öldüğünü hatırlatan Eğilmez, “Tüm ülkemizin, bölgemizin başı sağ olsun. Son gelişen üzücü olaylarda 22 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ben hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum” şeklinde konuştu.
KONGRE SÜRECİ
Eğilmez, 15 Eylül’de başlayan kongre sürecinin tüm olumsuzluklara rağmen süreceğini kaydetti. Sürecin vesayet ve paralel yapı gibi musibetlerin ortadan kaldırılması açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Eğilmez, kongre sürecinin ardından ise Ahmet Davutoğlu vizyonu ile yeni bir anayasa inşa sürecinin başlayacağını söyledi.
Eğilmez, 11 Ekim ve 30 Ekim 2014 tarihleri arasında ilçe başkanlıkları için delege seçimleri, 1 Kasım-31 Aralık tarihleri arasında ilçe kongreleri, 22 Şubat 2014 tarihinde de ise il kongresi gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler