Ak Partili Aydemir’den Kobani Gösterilerine Tepki:

Ak Partili Aydemir’den Kobani Gösterilerine Tepki:

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir Salihli’de İlçe Başkanı Ahat Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. İlçe Başkanı Ahat Aksoy ve Yönetim Kurulu üyeleri ile tanışan Aydemir, Ülke gündeminde yer alan konular üzerinde önemli açıklamalarda bulunarak, "Kobani’de yaşanan olayları öne sürüp, Güneydoğu, Doğu Anadolu Bölgesi ve Bölgemize kadar sirayet eden gösterilerde bulunanlar, Ülkemizde huzursuzluk oluşturmak isteyen kişilerdir. Bu süreçte ülkemizi karıştırmak isteyenlere kesinlikle fırsat vermeyeceğiz” dedi.
Kurban Bayramı kutlamaları kapsamında Manisa ve ilçelerini ziyaret eden AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir Salihli’de AK Parti İlçe Başkanı Ahat Aksoy ve yeni yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Parti lokalinde gerçekleştirilen buluşmada İlçe Başkanı Ahat Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile tanışıp yeni görevinde başarılar dileyen Aydemir konuşmasını ise ülke gündeminde yer alan konular üzerine yaptı.
“ÜLKEMİZİ KARIŞTIRMAK İSTEYENLERE KESİNLİKLE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”
Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan bazı il ve ilçelerde yapılan gösterilerin Kobani olayları ile hiçbir ilgisi olmadığını belirten Milletvekili Aydemir, ”Kobani’de yaşanan olayları öne sürüp, Güneydoğu, Doğu Anadolu Bölgesi ve Bölgemize kadar sirayet eden gösterilerde bulunanlar, Ülkemizde huzursuzluk oluşturmak isteyen kişilerdir. Bu kişilerin yaptıkları gösterilerin Kobani olayları ile hiçbir ilgisi yok. Bu süreçte ülkemizi karıştırmak isteyenlere kesinlikle fırsat vermeyeceğiz” dedi.
“SINIR KAPILARIMIZI AÇTIK”
Aydemir, ”Bir bayramı daha geride bıraktık. Bayramlaşma denince aklımıza kardeşlik geliyor, paylaşmak geliyor. Tabi ki bunların içerisini doldurmak lazım, bugün Türkiye olarak biz millet olarak hakikaten geçmişten gelen ecdadımızın bizlere bıraktığı güzel örf ve adedi bugün çok güzel bir şekilde uygulamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyorsunuz Bayram öncesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan görüşmelerde tezkere geçti. Öncelikle şunu belirtmek isterim TBMM’den geçen bu tezkere bir savaş tezkeresi değil, barış ve huzur tezkeresidir. Sınır kapılarımızı açtık. Vahşetin yaşandığı bölgeden Ülkemize yaklaşık 2 milyon insan geldi. Bu gelen insanlarımızın etnik kökenine bakmadan kucak açtık. İnsani yardımda bulunduk. Bunun maliyeti da 4 Milyar dolar. Tabi ki bunu ekonomisi ve siyaseti güçlü olan ülkeler yapabilir, kendine öz güveni olan ülkeler bunu yapabilir. Biliyorsunuz tezkereyi TBMM kapanırken geçirdik. Bu tezkereyi geçirirken de sadece ve sadece düşüncemiz barış ve huzur ortamını sağlamaktır. İnşallah bunu sağlayacağız. Ben buradan bir kez daha akan kanın durması, akan gözyaşının dinmesi için bütün Müslümanları duaya çağırıyorum" şeklinde konuştu.