AK Partili Başkana 'Çete' kumpasını FETÖ kurmuş!

AK Partili Başkana 'Çete' kumpasını FETÖ kurmuş!

2009 yılında Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı görevini yürüten AK Partili Murat Sesli, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde de AK Parti Genel Merkezi tarafından aday olarak açıklanmıştı. Sesli, adaylığının açıklanmasından bir hafta sonra yapılan 'çete' operasyonuyla önce gözaltına alınmış, ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış ve seçimlere girememişti.

'Çete' operasyonu ile hem belediye hem de TSO Başkanı değişti

Operasyon sonrasında yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti seçimi kaybetmiş, CHP belediyeyi kazanmıştı. Aynı yıl TSO seçimlerine 15 gün kala yapılan operasyon sonrası FETÖ/PDY terör örgütü uzantılarından ilçede önde gelen ve bugün firari olan kişi de TSO Başkanlığı'na getirildi. FETÖ’nün Ereğli’deki önde gelen yöneticilerinden olan bu kişinin 17/25 Aralık darbe girişiminin ardından yönettiği tüm şirketlerine kayyum atanırken, kendisi de sırra kadem bastı.

Çeteye yardım eden serbest, ceza kesene tutuklama

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve hakkında “Belediyede yolsuzluk yaptığı” iddia edilen dönemin Belediye Başkanı Murat Sesli, kamyon garajını çete yöneticilerine bedelsiz verdiği ve yapılan şikayetlere rağmen işlem yapmayarak, çeteye maddi kazanç sağlamakla suçlanmıştı. Ancak yapılan incelemede söz konusu kamyon garajının Murat Sesli’nin Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde değil, bir önceki CHP’li belediye başkanı döneminde verildiği ortaya çıktı. Murat Sesli gelen şikayetlerle ilgili kamyon garajını işletenlere yüksek meblağlarda cezalar kesip, geriye dönük belediyenin alacaklarını tahsil etme yoluna gitmesine rağmen aynı suçlama ile gözaltına alınan CHP’li belediye başkanı emniyetten serbest bırakılırken, Murat Sesli ise tutuklanmıştı.