Ak Parti’li İçten Gençlerle Bir Araya Geldi

Ak Parti’li İçten Gençlerle Bir Araya Geldi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır’da düzenlen ’Anadolu Medeniyet Kenti Gençlik Buluşması’ programına katılan gençlerle bir araya geldi.
Diyarbakır’da 3 gün boyunca gerçekleşen ‘Anadolu Medeniyet Kenti Gençlik Buluşması’ Türkiye’nin bir çok bölgesinde gelen gençlerin katılımıyla yapıldı. Programın çeşitli etkinliklerinde gençlerle bir araya gelen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, gençlerle çözüm sürecini konuştu. Yapılan programın önemine vurgu yapan İçten, “Çözüm süreci işte bu. Şeyh Said Meydanı’ndan tüm Türkiye’ye sevgiler ve saygılar gönderdik. 81 ilden gelen gençlerimizle bu meydanda maç yaptık ve herkes çok mutluydu. Doğudan batıya, batıdan da doğuya uzanan bir el bu. Kardeşliği ve sevgiyi hep birlikte yaşamaya çalışıyoruz. Diyarbakır’ın bu yüzünün olduğunu ve asıl medeniyetin buradan doğduğunu tüm dünyaya haykırdık” dedi.
Diyarbakır algısının çözüm süreciyle değiştiğini aktaran İçten, “Diyarbakır, sevgi ve kardeşlik demek. Algı farklıydı ama çözüm süreci ile birlikte bunu değiştiriyoruz. Gençlerin içerisinde hemen her partiden kişi vardı. Yine Diyarbakır’dan her çeşit STK’ların katılımı ile bu program gerçekleşti. Gençlerin yüzde 80’i Diyarbakır’a ilk kez gelenlerden oluşuyordu ve buraya geldiklerinde zihinlerindeki Diyarbakır imajı değişti. Çünkü medyaya yansıtılan Diyarbakır’ın çok ötesinde bir Diyarbakır’la karşılaştılar” diye konuştu.
"DOĞUDAN BATIYA, BATIDAN DOĞUYA UZANAN EL"
Şeyh Said Meydanı’nda önceden insanların asıldığını hatırlatan İçten, yine yakın zamana kadar bu meydanda sokak çatışmalarının hakim olduğunu fakat çözüm süreci ile birlikte bugün futbol oynandığını ifade etti. İçten, “Bu meydanda maç yaptık ve herkes çok mutluydu. Doğudan batıya, batıdan da doğuya uzanan bir el bu. Kardeşliği ve sevgiyi hep birlikte yaşamaya çalışıyoruz. Diyarbakır’ın bu yüzünün olduğunu ve asıl medeniyetin buradan doğduğunu tüm dünyaya haykırdık. 10 bin yıllık surların hemen yanı başında sosyal faaliyetlerde bulunduk. 9 peygamber ve 572 sahabeye ev sahipliği yapan bir şehir Diyarbakır. Ahmet Arif’in, Sezai Karakoç’un, bilimin ve sanatın memleketi Diyarbakır” şeklinde konuştu.