Ak Parti’li İçten Yakılan Parti Binasını Ziyaret Etti

Ak Parti’li İçten Yakılan Parti Binasını Ziyaret Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Kobani protestosunda göstericiler tarafından yıkılan AK Parti Kayapınar ilçe binasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İçten incelemesinde sokakların bu işlerin çözüm yeri olmadığını belirterek, "Sokaklar bu işin çözümü ise HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mecliste ne işi var" dedi.
Diyarbakır’da IŞİD protestoları sırasında çıkan sokak olaylarında birçok iş yeri ve kamu kurumları zarar gördü. 4 gündür Diyarbakır’da merkeze bağlı ilçeler ve taşra ilçelerde IŞİD protestolarında olaylar çıktı. Kayapınar ilçesinde çıkan olaylarda kalabalık bir grup, AK Parti Kayapınar ilçe binasını ateşe verdi. Göstericiler tarafından yakılan bina kullanılamaz hale geldi.
İncelemelerin ardından yakılan binada açıklama yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, HDP’nin Kobani hesabını Kürtlerin yaşadığı şehirlerden sorduğunu söyledi. İçten, "Birçok şehirde HDP’li olanlar sokaklara döküldü. Manzaralar ortada. Mal geri gelir ama 25 tane canımızı kim geri getirecek. Sokaklar bu işin çözümüyse HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mecliste ne işi var? HDP’li milletvekilleri siyaset yapmaya çalışıyor. Kobani bizim memleketimiz, akrabalarımızın yaşadığı yer, biz Kobani’yi daha çok önemsemekteyiz. İçimiz kan ağlamakta. Bunun için AK Parti elinden geleni yaptı ve yapmaya devam ediyor. Takip etmek bizim görevimizdir. Birileri demokratik yollarla düşüncelerini ifade edecektir. Düşünceler ifade edilirken sokaklarda eylem de yapılacaktır. Ama bunun adı eylem değildir. Bu sokaklarda terördür. Camiler talan edildi. Kuran-ı Kerim ve parti binamızdaki mescidimiz talan edildi. 30’a yakın okul, hastane, ambulans talan edildi. Savaş şartlarında yapılacak şeyler değildir. Bizim insanlarımız bunlar değildir. Bunları yapan insan olamaz. Bu olanları Kobani ile özdeşleştirmek en büyük ihanettir. IŞİD denen terör örgütünü Allah kahretsin. Kobani’de Kürtleri katlediyor. Diyarbakır, Mardin, Van, Şırnak, Bitlis’te ise PKK ve KCK Kürtleri katlediyor. Biri Kobani’de Kürtleri katlediyor. Diğeri ise Türkiye’de Kürtleri katlediyor. Bizim asla kabul edeceğimiz bir şey değildir. Ortamı gerginleştirmek istemiyoruz. Herkes bunun altında kimlerin olduğunu bilmelidir. Bu işin siyasetle çözüleceğine eminiz” şeklinde konuştu.
İçten, incelemelerin ardından parti binasından ayrıldı.