Ak Partili Kapusuz’dan Chp’li Milletvekillerine Tepki

Ak Partili Kapusuz’dan Chp’li Milletvekillerine Tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, CHP’li milletvekillerinin yemin törenindeki tavırlarına ilişkin, “Bugün 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’deki yemin töreni esnasında Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin takındığı tutum son derece yakışıksız ve nezaketsiz bir tutumdur” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Kapusuz, CHP’li milletvekillerinin yemin törenindeki tavırlarına ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugün 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’deki yemin töreni esnasında Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin takındığı tutum son derece yakışıksız ve nezaketsiz bir tutumdur. Devlet geleneklerimizden nasibini almamış CHP’li bir milletvekili, TBMM Genel Kurulu’nda İçtüzük kitapçığı fırlatarak milli iradeye karşı saygısızlık yapmıştır. Devletimizi ve milletimizi temsil eden en üst makama ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne karşı yapılan bu saygısızlık, CHP’nin nasıl bir siyasi seviyesizlik içerisinde olduğunu göstermektedir. Hani bir söz vardır, herkes kendine yakışanı yapar diye. İşte CHP de bu yemin töreninde kendine yakışanı yapmıştır” ifadelerini kullandı.
Kapusuz, şunları kaydetti:
“CHP’nin sergilemiş olduğu bu nezaketsiz tutum, eminim ekranları başında töreni izleyen tüm vatandaşlarımızı ve sağduyulu CHP’lileri oldukça üzmüştür. Daha önceden planlandığı anlaşılan bu ‘kitapçık fırlatma’ hadisesi, eski Türkiye’nin vesayetçi kafasının ürünüdür. CHP hala daha bu statükocu zihniyetin temsilcisidir. Ama unutulmasın ki bu aziz millet, kitapçık fırlatan bu zihniyeti tarihin çöplüğüne fırlatmıştır. Bugün hala daha kitapçık fırlatarak kriz çıkaracağını zannedenler, yeni Türkiye’yi ve onun ruhunu anlayamamışlardır. Onlar toplumdan izole bir şekilde yaşayarak ve vesayetçi zihniyetin bekçiliğini yaparak, değişen ve dönüşen Türkiye’yi özümseyememişlerdir. Toplum değişmiştir, tarih değişmiştir ama CHP’nin millete ve onun iradesine karşı olan olumsuz tutumu değişmemiştir. Yeni Türkiye’ye eski CHP muhalefeti yakışmamaktadır. Adında halk olan ama halka saygısı olmayan, 6 okundan biri devletçilik olan ama devlet kurallarına nezaket göstermeyen CHP, eski Türkiye’ye aittir. Milliyetçi Hareket Partisi ise devlet geleneklerimize ve milli iradeye olan saygısını göstererek TBMM’deki yerini almıştır. Duyarlı yaklaşımlarından dolayı kendilerini tebrik ediyoruz.”