AK Partili milletvekiline taşlı saldırı

AK Partili milletvekiline taşlı saldırı

Van'daki seçim merkezlerinde süren oy kullanma işlemini takip eden AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı hakkında konuşan Orhan "Bir anda 150 kişinin ablukası altında kaldık. Tartaklandık ve kaçarken de arabalarımızı perişan ettiler" dedi.

Cumhurbaşkanı seçimi kapsamında Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi'nde bulunan Müslih Görentaş İlk ve Orta Okulunda oy kullanan vatandaşlar ile sandık görevlilerini ziyaret eden Ak Parti Van Milletvekili Orhan ve bir grup AK Parti'li, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Milletvekili Orhan ve beraberindekiler okuldan ayrılmak için dışarı çıktığı esnada, okul bahçesinde toplanan yaklaşık 100-150 kişilik bir grubun sözlü saldırısına uğradı. Olayın büyümesi üzerine Orhan ve beraberindekilere taşlarla saldıran kalabalık, Milletvekili Orhan'ın içinde bulunduğu aracı taşlayarak camlarını kırdı.

SALDIRI ANINI ANLATTI

Okulda sandıkları dolaştıkları sırada HDP'li bazı grupların sözlü saldırısına maruz kaldıklarını dile getiren Orhan, saldırı anını şöyle anlattı:

"HDP'nin bina sorumlusu kalabalık bir grupla yanımıza gelerek 'Siz neden buraya geldiniz?' diye sordu. Biz de onlara, 'sandıkları geziyoruz, sizin milletvekilleriniz de geziyor. İnsanlara hayırlı olsun diyoruz. Diğer okullarda sizlerin de arkadaşları var. Bu bizim demokratik hakkımız' dedik. 'Buraya gelemezsiniz, gezemezsiniz' diyerek, oradaki partililere bizi yuhalattılar ve insanları etrafımıza topladılar. Bir anda 150 kişinin ablukası altında kaldık. Tartaklandık ve kaçarken de gördüğünüz gibi arabalarımızı perişan ettiler. Böyle bir demokratik hak arayışı olabilir mi, böyle insan yetiştirme olabilir mi? Partililerin sağduyulu olması lazım. Seçim günü insanlar demokratik hakkını kullanıyor ve hangi adayı isterse ona oy veriyor. Şimdi oradaki AK Parti'li insanlar nasıl oy verecekler? İnsanları kine, nefrete, düşmanlığa sürüklemenin bir alemi var mı?"