Ak Parti’li Saral’dan Kobani Eylemlerine Sert Tepki

Ak Parti’li Saral’dan Kobani Eylemlerine Sert Tepki

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, "Şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleri ile tevhit eden kaos tiyatrosunun talimli aktörleri yine meydanlarda" dedi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Saral, IŞİD’in Suriye sınırındaki Kobani’ye yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşanan olayları ve protesto gösterilerini değerlendirdi.
Milliyetçiliğin kendinden olanın menfaatlerini temin namına diğerine ve insan hakikatine karşı mesuliyetsiz bir yürüyüş olamayacağını belirten Sara, bu anlamda atılan her adım sahibini, hakikat aydınlığından şovenist ideolojilerin karanlık sokaklarına sürükleyeceğini vurguladı.
"Şovenizmin karanlığında kendini kaybetmiş bir bünyenin afakında ise insanlık güneşi guruba çekilir" diyen Saral, "Bugün, Diyarbakır’da, Mardin’de, Siirt’te kendinden olanın menfaatlerini koruma iddiasıyla ötekine ve insanlığa karşı hiçbir mesuliyet hissetmeden toplumsal alanı kaos meydanına çevirenlerin afakında insanlık güneşi guruba çekilmiştir. Kobani’nin ıstırabını çekiyorum derken Diyarbakır’ı istismar eden, Kobani’yi abat edeyim derken Mardin’i berbat eden zihniyet, insana ve insanlığa dair her hangi bir değerin ıstırabını duyma liyakatine sahip olabilir mi? Bu anlamda bir sorumsuzluk, vicdani hiçbir değerin temsilcisi olamaz. İnsani ve vicdani değerleri temsil liyakatine sahip olamayanlar ise her hangi bir kimliğin de temsilcisi olamazlar. Bu sebeple ki PKK ve avanesi, Kürt için mücadele eden değil, mücadelesi için Kürt kimliğini istismar eden bir kumpanyanın adıdır" ifadelerini kullandı.
"MİLLET BUNLARA ASLA GEÇİT VERMEZ"
Millet kavramının belli başlı esaslar etrafında bir araya gelmiş topluluk anlamına geldiğini kaydeden Saral, şunları kaydetti: "Bu hakikati, şovenist tasavvurlarla ırkçılık derekesine düşürenler, Fransız, Alman aksanıyla Türkçe, Kürtçe konuşan ve kendi kimliğine yabancılaşmış ırk medhiyecisi ucuz kimlik satıcılarıdır. Şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleri ile tevhit eden kaos tiyatrosunun talimli aktörleri yine meydanlardadır. Meydanlarını medeniyet değerleri üzerinden tahkim eden bu millet bunlara asla geçit vermeyecektir. Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkezi ile bu coğrafyada bin yılda toplayıp biriktirdiğimizi, sinemizde kundaklanmaya çalışılan bir şovenizma yangını, değerlerimizi bir günde yakıp kül edemez. Çünkü, ’Peygamberler Peygamberi’nin kardeş ettiğini ne Sam ne Samuel asla düşman edemez. Çünkü, ’bela’ gününde kardeş olanlar şu günde bir birinin başına bela olamaz."