Ak Partili Ünal’dan Chp’li Altay’a Tepki

Ak Partili Ünal’dan Chp’li Altay’a Tepki

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, "İç Tüzük kitabı Meclis’in en önemli matbu evraklarından birisidir, Meclis buna göre yönetilir. Altay’ın bu kitapçığı Meclis Başkanı’na doğru fırlatması sansasyonel, kabul edilemez bir olaydır" dedi.
AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, KKTC Cumhuriyet Meclisi Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy, KKTC eski Tarım ve Orman Bakanı Kenan Akın ve beraberindeki heyetle Meclis’teki makamında bir araya geldi. KKTC’li heyetin cumhurbaşkanlığı yemin töreni için geldiklerini belirten Ünal, "Güzel bir şey yaşadık. İlk defa milletten yetkiyi almış bir cumhurbaşkanı yemin törenini gerçekleştirdi. Bu Meclis ilk defa buna şahit oldu. Nahoş bir manzara da yaşandı" şeklinde konuştu.
CHP Grubu’nun daha önce yemin törenine gelmeyeceği yönündeki açıklamalarını hatırlatan Ünal, şunları kaydetti:
"Onları grup toplantısında oturur görünce hepimiz çok şaşırdık ama niyetlerinin halisane olmadığını yaptıkları davranış sonrasında görmüş olduk. Maalesef böyle güzel bir seramoni öncesi cumhurbaşkanı yemin töreninin olağanüstü gündemli olmasına rağmen CHP’nin tavrı rahatsızlık vericiydi. İç Tüzük kitabı, ki Meclis’in en önemli matbu evraklarından birisidir, Meclis buna göre yönetilir. Altay’ın bu kitapçığı Meclis Başkanı’na doğru fırlatması sansasyonel bir olaydır, kabul edilemez bir olaydır. Yabancı misafirlerin gözü önünde, bütün uluslararası basın ajansları bu görüntüleri kendi ülkelerine naklettiler. CHP’yi tabi agresif davranışlarıyla biz biliyoruz ama ilk defa kendilerini dünya kamuoyuna ifade ettiler. Ben gerçekten yakıştıramadım. Yeni Türkiye’de bu görüntüleri görmek istemiyoruz."
"61. hükümet düştü, 62. hükümeti kuracağız" diyen Ünal, birkaç güne yeni kabinenin kurulacağını belirtti. Ünal, ilerleyen süreçte AK Parti’yi daha yoğun bir temponun beklediğini dile getirdi.
"CUMHURBAŞKANIMIZDAN BEKLENTİMİZ ÇOK BÜYÜK"
KKTC Cumhuriyet Meclisi Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy ise, KKTC’den cumhurbaşkanlığı yemin törenini takip etmeye geldiklerini belirtti. Türkiye’de bundan sonra yaşanacak sürecin KKTC için çok önemli olduğunu dile getiren Taçoy, "Anavatan Türkiye’nin son 12 yıldır gösterdiği KKTC’ye yansıyacağı bir noktadayız. Sayın Davutoğlu ile bu konu daha da önem kazanacak. Önümüzdeki günlerde bunlara şahit olacağız. Sayın Cumhurbaşkanına görevinde başarı diliyorum. Bizim Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan beklentilerimiz çok büyük" diye konuştu.