Ak Partili Yurttaş, "madenleri Kapatmak Soma’nın İflasi Demektir"

Ak Partili Yurttaş, "madenleri Kapatmak Soma’nın İflasi Demektir"

Ak Parti Manisa Milletvekili Yurttaş, “Soma yer altı madenlerinin yoğun olduğu bir bölgemiz. Muhalefetin ve bir kısım insanların yapmak istediği gibi buradaki ocakları kapatmak en kolay yol. Ama biz kolayı değil, zoru tercih edeceğiz. Madencilik adına dünyanın en güvenli yöntemleri neyse, maden yeryüzüne en güvenli şekilde nasıl çıkarılıyorsa, biz bunu çıkarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.
Ak Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Soma’ya geldi. Ziyaretine Ak Parti Teşkilatı ile başlayan Yurttaş, ardından Soma Yunus Emre İmam Hatip ortaokulu ve Soma İlçe Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.
Ak Parti İlçe Teşkilatı ziyaretinde bayramın Türkiye’de huzur içersinde geçtiğini belirterek konuşmasına başlayan Yurttaş, “ Bayram ülkemizde huzur içersinde geçti. Ama ülkemizi karıştırmak isteyenler huzuru bozmak için ellerinde gelen gayreti gösterdi. Öte yandan İslam Coğrafyasında tam anlamıyla bir gözyaşı hakim. Ülkemizdeki huzuru kıskanan bazı güçler provakatif eylemler yapıyorlar. Bunlara da fırsat verilmeyecektir. Diğer ülkelerdeki huzursuzluğun huzura dönüşmesi için de dua ediyoruz.” dedi.
"DEVLETİMİZ, SOMA’DA GERİDE KALANLARA SAHİP ÇIKTI"
Soma faciasının ardından geride kalanlar için hükümetin ne gerekiyorsa yaptığının altını çizen Yurttaş, “Soma maden kazasını araştırma komisyonumuz çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 1 ay içersinde komisyonumuz raporunu hazırlayarak bakanlıklara, meclise ve sayın cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz. Devletimiz Soma’daki yaraları sarmak için tüm imkanlarını seferber etti. Bütün ülkemiz Soma için seferber oldu. Aileler için AFAD bünyesinde yardım kampanyası gerçekleştirildi. Her aile için 156 bin yardım yapıldı. Torba yasa kapsamında da çeşitli haklar elde edildi. Maden işçilerinin ücretlerine yasal düzenlemelerle iyileştirmeler yapıldı. 301 maden şehidinin en az bir yakınının kamuda çalışma hakkını garanti altına aldık. Maden sektöründe alışan tüm işçilerimiz için 55 olan emeklilik yaşı tekrar 50’ye düşürüldü. Bu yıpramalarla birlikte 43’e kadar düşmüş oldu.” dedi.
"MADENLERİ KAPATMAK SOMA’NIN İFLASI DEMEKTİR"
Soma yer altı madenlerinin yoğun olduğu bir bölge olduğuna dikkat çeken Yurttaş, "Muhalefetin ve bir kısım insanların yapmak istediği gibi buradaki ocakları kapatmak en kolay yol. Ama biz kolayı değil, zoru tercih edeceğiz. Madencilik adına dünyanın en güvenli yöntemleri neyse, maden yeryüzüne en güvenli şekilde nasıl çıkarılıyorsa biz bunu çıkarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Göstermeye de devam ediyoruz. Yoksa madenleri kapatmak Soma’nın iflası demektir. Soma’daki Nakliyeciler Kooperatifi’nin iflası demektir. Esnafın iflası demektir.
Muhalefet partili Milletvekillerinin provakatif eylemlerini, Soma için havanda su dövdük demelerini tamamen halkımıza ve milletimize havale ediyorum. Şehit ailelerini gidin görün emeklilik haklarından sosyal güvencelerine kadar, kamuda istihdama kadar bütün düzenlemeleri aile fertleri yakından biliyor. Ama CHP ve MHP Milletvekilleri Soma için hiçbir şey yapılmamış gibi, sanki Soma’daki madencinin babası kendisiymiş gibi piyasada, basında sık sık yer alarak prim yapmaya çalışıyor. Yapılan düzenlemelerin hepsi ortada.” dedi.
Soma’daki madencilerin iş ve aş istediğini belirten Yurttaş şöyle konuştu, “Somalılar, madenciler iş sahibi olmak istiyor, ama güvenli iş sahibi. Bunları bilmeden muhalefet partili milletvekilleri atıp tutuyorlar. Biz ise reelliği konuşuyoruz. Soma’daki esnafımızı da düşüneceğiz, Nakliyeciler kooperatifinde görev yapan kamyoncularımızı da düşüneceğiz, Soma’da yaşayanları da düşüneceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Bizler üstünde fakir yaşayan altı zenginliklerle dolu bir ülkeyiz.’ Bu madenleri yer yüzüne çıkartmak bizim görevimizdir diyordu, Mustafa Kemal. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olduğunu söyleyen CHP, onun devamı olmakla iftihar eden CHP, bu madenler kapatılsın diyerek provakasyon yapmakla meşgul. Yıllarca bu madenler yerin altında durdu, kimse el atmadı. Kimse bunları yeryüzüne çıkartmak için gayret sarfetmedi. Ama biz Ak Parti olarak bunu yeryüzüne çıkartmak için uğraş verdik.” dedi.
"AK PARTİ’Yİ ZEYTİNCİ DÜŞMANI İLAN ETMEK İÇİN ÇALIŞAN MİLLETVEKİLLERİ VAR""
Yeni kurulacak termik santral ve maden sahası için bu bölgede kesilen bozuk alan zeytinleri nedeniyle Ak Parti’yi zeytinci düşmanı ilan etmek için çalışan Milletvekilleri olduğunu belirten Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, “Ak Parti İktidara geldiğinde Türkiye’de 91 milyon zeytin ağacı vardı. Şimdi bu rakam 165 milyona ulaştı. Ak Parti mi zeytin düşmanı, zeytinci düşmanı. Bu zeytinlerin 20 milyonu Manisa’da.
Orada maden için 3-5 bozuk zeytini, eskimiş alanların kaldırılmasını bozuk zeytinlik alanlardaki çalışmaları zeytine sanki biz kastediyoruz, gibi gösteriyorlar. Biz yeni zeytinlik alanları oluşturuyoruz. 90 milyondan 165 milyona çıkaran Ak partidir. Tüm Türkiye boyunca 90 milyon zeytin ağacı var. Ama 12 yıl içersinde Ak Parti 165 milyona çıkartmış.” dedi.
İMAM HATİP ORTAOKULUNU ZİYARET ETTİ.
Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’nu da ziyaret eden Yurttaş’a Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan ve partililer eşlik etti.
Okul Müdürü Hasan Serbest ve Okul Aile Birliği yönetimi tarafından karşılanan Milletvekili Yurttaş okulu gezerek idarecilerden bilgi aldı.
Soma Linyit Lisesi’ni başka yere taşınarak yerinin Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’na verilmesiyle birlikte yoğun öğrencisi bulunan okulun rahat bir nefes aldığını kaydeden Okul Aile Birliği Başkanı Özlem Sezer, kendilerine bu imkanı sağlayan başta Milletvekili Yurttaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Daha sonra sınıfları dolaşan Milletvekili Yurttaş, öğrencilerin hedeflerini sordu.
MR CİHAZI İKİ AYA GELİYOR
İlçe Devlet Hastanesi’ni de ziyaret eden Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Yönetici Başhekim Op. Dr. Rüştü Parlakgüneş ve yönetimi tarafından karşılandı. Hastane polikliniklerini inceleyen Yurttaş, vatandaşlarla sohbet ederek memnuniyet derecelerini sordu. Vatandaşlar ise hastanenin hizmetinden gayet memnun olduklarını kaydetti. Daha sonra Başhekim Parlakgüneş’in makamına geçen Yurttaş ve beraberindekiler ilçenin sağlık yatırımlarını masaya yatırdı. Soma Devlet Hastanesi’ne kurulması hedeflenen MR Cihazının 2 ay gibi bir süre içersinde Sanayi’de bulunan hastaneye kurulacağını kaydeden Manisa Milletvekili Muzaffer yurttaş, yeni hastanenin de 6 aya kadar tamamlanacağını ifade etti. Devam eden yatırımlar tamamlandığında Manisa’nın önümüzdeki 50 yıl artık sağlıkla ilgili altyapı sorunu olmayacağını kaydeden Yurttaş, “Hastanelerimizin donanımları teknolojik olarakta çok iyi. Bir üniversite hastanesinde hangi cihazlar kullanılıyorsa burada da aynı cihazlar kullanılıyor, hiçbir fark yok. Sadece kapasitesi farklıdır.” dedi.