AK Partililere saldırı! Ölü ve yaralılar var

AK Partililere saldırı! Ölü ve yaralılar var

Olay, öğleden sonra Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretinde bulunan AK Parti 26'ncı Dönem Milletvekili ve 27'nci Dönem Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekiler ile karşı karşıya geldikleri bir grup arasında tartışma çıktı. 

Kısa sürede büyüyen tartışmada Milletvekili Yıldız ve beraberindekilere tabanca, bıçak ve sopalarla saldırıldı. Milletvekili Yıldız'ın yara almadığı saldırıda, 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

Yaralılar olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Suruç ve Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırıldı. Gerginliğe yol açan saldırının ardından polis, ilçe genelinde güvenlik önlemlerini artırdı ve saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.

YILDIZ TARTIŞMAYI ANLATTI


Olayı anlatan Yıldız’ın kendilerine saldıran gruptakilerin, "Biz PKK’yı destekliyoruz. Bunu biliyorsunuz. Buraya niye geldiniz" dediklerini, tartışmanın böyle başladığını söyledi. Kendisinin bölgeden ayrıldıktan sonra, bu grubun, büyüyen tartışmada yakınlarının da aralarında bulunduğu AK Parti’li gruba ateş açtığını anlattı.



SAĞLIK BAKANI DEMİRCAN: UÇAK AMBULANS GÖNDERDİK

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da AK Parti'lilere yönelik bir saldırı olduğu haberinin kendisine geldiğini söyledi.�

Milletvekili adayı arkadaşlarına bir saldırı olduğunu belirten Demircan, "Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor. Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik. Bilgiler geldikçe paylaşacağız." ifadesini kullandı.

BAKAN FAKIBABA SURUÇ'A GİTTİ

Öte yandan, bölgede seçim çalışması yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da olayı haber alır almaz Suruç'a gittiği, ilçeye çok sayıda takviye polis ve sağlık ekibi sevk edildiği öğrenildi.

Hükümetten ilk açıklama: Milletvekilimiz kardeşini kaybetti

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın da aralarında bulunduğu gruba yönelik saldırının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya katıldığı TV programında, "Ben de milletvekilimizi aradım az önce başsağlığı diledim. Kendisiyle konuştum. Kardeşini kaybetmiş ve 4 ağabeyinin de yaralı olduğu bilgisini verdi." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya katıldığı TV programında saldırıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Ben de milletvekilimizi aradım az önce başsağlığı diledim. Kendisiyle konuştum.

Kardeşini kaybetmiş ve 4 ağabeyinin de yaralı olduğu bilgisini verdi. "4 ağabeyim yaralı" dedi. İki tanesi ağır yaralıymış. Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum."

KILIÇDAROĞLU: ARTIK BU TÜR OLAYLAR DA TARİHTE KALMALI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçimlerde elbette insanlar farklı görüşlerdedirler. Giderler kendi tercih ettikleri kişiye oy verirler. Bir insanlar, çatışma, yaralama gibi bir tablonun olmaması lazım. Umarız kimse hayatını kaybetmemiştir. Umarız gerginlik sona erer. Politikacıların da dikkatli bir dil kullanması gerekiyor. Artık bu tür olaylar da tarihte kalmalı."

SAĞLIK BAKANI DEMİRCAN: UÇAK AMBULANS GÖNDERİLDİ

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise Samsun'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da AK Parti'lilere yönelik bir saldırı olduğu haberinin kendisine geldiğini söyledi.

Milletvekili adayı arkadaşlarına bir saldırı olduğunu belirten Demircan, "Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor. Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik. Bilgiler geldikçe paylaşacağız." dedi.