Ak Parti’nin Kongre Takvimi Belli Oldu

Ak Parti’nin Kongre Takvimi Belli Oldu

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, 5. Olağan Kongre’nin seçim takvimini açıkladı.
AK Parti İl Binası’nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Yeni, 15 Eylül 2014 tarihi itibariyle AK Parti teşkilatlarının kongre süreci başlayacağını belirtti. Kongre sürecinin AK Parti’nin ülkeye vermiş olduğu hizmetin ve yapmış olduğu emsalsiz atılımların kaynağını oluşturduğunu ifade eden Fikret Yeni, “Teşkilatlarımızla ortaya koyduğumuz sinerji ve birlik beraberlik neticesinde yeni yüzyılın, yeni Türkiye’nin adımlarının atılmasında, partimizin teşkilatlarımıza verdiği destekle AK kadrolar yapılmaz denilen birden çok hizmetleri ortaya koydu. AK Parti teşkilatları açısından her kongre vatandaşlarımızla olan hizmet çalışmalarımızın yenilenmesi ve ortaya konulacak olan seçim çalışmalarında teşkilatlarımızın sinerjisini ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Yeni Türkiye AK Parti’nin ortaya koyduğu çok önemli çalışmalarla demokratik ve halkının mutlu olduğu bir Türkiye halini almıştır” dedi.
Yeni, 5. olağan kongre süreciyle teşkilatların yenilenmesi 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde yeni bir sinerji ve çalışma temposunu ortaya koyacaklarının altını çizdi.
Başkan Fikret Yeni, 5. olağan süreci ile ilgili ise şu bilgileri verdi:
“Kongre süreci kapsamında kongrelere gidecek olan ilçelerimizde, ilçe teşkilatlarımızı seçecek olan delegelerimize ilişkin çalışmalarla ilk kongre çalışma sürecini başlatıyoruz. Buna ilişkin Türkiye’nin değişik illerinde, değişik tarihlerde delege seçimi yapılacak. Bizler AK Parti olarak mahallerimize ve köylerimize koyacağımız sandıkta kendi üyelerimiz tarafından seçilen kişilerin delege olmasını hedefliyoruz. Adana için belirlenen tarih 18-19 Ekim tarihleri. 2 gün içerisinde ilçelerimizin tamamında mahallelere ve köylere sandık koymak suretiyle teşkilatlarımızı seçecek olan delegelerin tespitini yapacağız. Biz bu delege tespitinden sonra 1 Kasım itibariyle ilçe kongreleri başlıyor. 1-31 Kasım 2014 tarihleri arasında ilçe kongrelerimiz yapılacak. Biz ilçelerimizde gerekli istişareyi yaptıktan ve genel merkezimiz onayladıktan sonra hangi ilçemizde hangi tarihte ilçe kongresini yapacağımızı sizlerle paylaşacağız. İlçe kongreleri bittikten sonra il kongreleri yapılacak. İl kongreleri de genel merkezin belirlediği takvim 22 Kasım ile 22 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacak. Henüz Adana’nın il kongre takvimi belli olmadı. 22 Şubat itibariyle Türkiye genelinde il kongreleri tamamlanmış olacak.”
Kongre ile belirlenecek olan teşkilatın kendi davalarında emek vereceğini kaydeden Fikret Yeni, “Ben şimdiden gerek bundan önce bu davaya emek veren arkadaşlarıma teşekkür etmekle beraber, bu arkadaşlarımız teşkilatta yer almasa dahi dışarıda her zaman yeni seçilecek olan arkadaşlarımızla omuz omuza çalışacaktır. Bunun bir bayrak yarışı olduğu ve bu bilinçle hareket edeceklerini sizlerle paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.