Ak Parti’nin Kuruluş Yıl Dönümü

Ak Parti’nin Kuruluş Yıl Dönümü

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan partinin Türk demokrasi tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
Milletvekili Dal, AK Parti, bir siyasi parti olarak parti içi demokrasi, millet iradesine saygınlık, siyasi ahlak gibi kavramları Türk siyasi hayatına yeniden kazandırdığını belirterek, “ Partimiz kurulduğu günden bugüne kadar, Cumhuriyet tarihinde eşine az rastlanır şekilde başarısını her seçimde yükselterek milletle kucaklaşmayı bilmiştir. ‘Her şey Türkiye için’ sloganı ile kurulan AK Parti, aradan geçen 13 yıl boyunca mazlumun yanında, zalime karşı dik bir duruş sergilemiştir.AK Parti aradan geçen 13 yıl boyunca ekonomiden sağlık hizmetlerine, eğitimden dış politikaya kadar her konuda milletimizin başını öne eğdirmeden, sadece milletimizden aldığı güçle hareket etmiştir.”
Ak Parti Türkiye’de en çok genç ve kadın üyeye sahip olma özelliğini de elinde bulundurduğunu ifade eden Milletvekili Dal, sözlerini şöyle sürdürdü; “Partimiz günümüzde de, toplum olarak geleceğimize güven ve huzurla bakabilmemizin en güçlü teminatıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu hedefler doğrultusunda Türkiye, ekonomisiyle, teknolojisiyle, demokrasi ve özgürlükleriyle dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi arasında yer alacaktır. Eğitimde, sağlıkta ve ekonomide yapılan tüm reformların yanında dış politikadaki saygınlığımız, bunun açık bir göstergesidir. AK Parti’nin 13. kuruluş yıldönümünü kutlarken, desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen Aziz Milletimize, teşkilat kademelerimizde görev yapan bütün parti mensuplarımıza ve tüm yol arkadaşlarımıza minnet ve şükran duygularımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. 13. kuruluş yıldönümümüzün ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.”