Akar’a ikinci bildiriyi okutmak istemişler!

Akar’a ikinci bildiriyi okutmak istemişler!

Ankara Başsavcılığı’nca hazırlanan FETÖ’nün 15 Temmuz’da darbe girişiminin üssü olarak kullandığı Akıncılar Üssü’nde yaşananlara ilişkin iddianamenin detayları ortaya çıkıyor. Darbeci askerler, kalkışma gecesi derdest edilerek, Akıncı Üssü’ne getirilen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a ikinci bildiriyi okutmaya çalışmış. Akar, kendisinden bildiriyi okuması isteyen darbeci Kuzey Deniz Saha Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık’ı, “Siz deli misiniz, bu devirde böyle şey olur mu?” diyerek reddetmiş. İddianamede Akıncılar Üssü’nde kameraların 19 Haziran itibarıyla kapatılmasından dolayı firari imam Adil Öksüz’ün de kameralara takılmadığı tespit edildi.

GAZİNODAN YÖNETMİŞ

İddianamede Öksüz’ün karargah olarak kullanılan 143’üncü filonun arka kısmında olan gazino olarak nitelendirilen brifing salonundan darbe girişimini yönettiği, kameraların olduğu 142. Filonun koridoruna ise gelmediği dikkat çekti.

YALAN SÖYLEMİŞLER

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın talimatıyla saat 19.05’te Türk Hava Sahası’nın uçuşlara kapatıldığı belirtilen iddianamede, saat 20.25’te Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’nde görevli Yüzbaşı Caner Gökçeoğlu’nun kayıt özellikli telefondan 11.Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndan Üsteğmen Murat Cengiz’i arayarak ilgili yerlere bütün uçuşların serbest olduğunu, “Şu an hepsi açık” diyerek gerçeğe aykırı olarak duyurdukları kaydedildi. Gökçeoğlu’nun “Genelkurmay Başkanlığı emretti, daha sonra da kaldırdı. Peyder pey kalkıyor şimdi” ifadelerini kullandığı bildirildi.

ANKARA’DA İLK KALKIŞ: 22.08

Âdem Kırcı kontrolündeki ŞAHİN-1 kodlu F-16 savaş uçağının saat 22.08’de Akıncı Üssü’nden havalandığı ve Ankara semalarında alçak uçuş yaptığı iddianamede yer aldı. Saat 22.16’da 4 F-16 uçağının daha izinsiz kalkış yaptığı da belirtildi. İddianamede Diyarbakır’dan 22.35’te izinsiz kalkış yapan 6 F-16 uçağının Ankara üzerinde alçak uçuş yaptıktan sonra Akıncı Üssü’ne indikleri bildirildi. Diğer yandan, İncirlik 10. Üs Komutanlığı’ndan havalanan ASENA1, ASENA2 ve ASENA3 isimli tanker uçaklarda 421 bin 500 Libre (yaklaşık 210 ton) yakıtla Ankara’ya gelerek toplam 10 kez havada yakıt ikmali yaptıkları iddianamede yer aldı.

“... DAHA ŞEREFLİSİNİZ” 

İddianamede cuntacı Hakan Evrim’in Genelkurmay Başkanı’na ‘Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen’le görüştürürüz’ dediğini, darbe girişimini yönettiği anlatıldı. Hakkında tanık beyanlarının da yer aldığı iddianamede Mehmet A., 16 Haziran 2016’da Akıncılar Üssü’nde saat 14 sıralarında Hakan Evrim’in koridorda bekleyen sivil ve askeri şahıslara şeref salonunu gösterdiği sırada, “Siz bu şeref salonundan daha şereflisiniz” ifadelerini kullandığı belirtti.

TV KANALLARINI BASIN 

İddianamede, Emin A.’nın ifadesinde sivil kıyafetli kişilerin emir verdiklerini, ‘Tv kanallarını basın’, ‘Kızılay’da toplanan vatandaşları dağıtın’, ‘Biz bu yola çıktık, artık geri dönüş yok’ şeklinde talimatlar verdiklerini anlattı.