Akbank sınırları aştı

Akbank sınırları aştı

Dünyanın en önde gelen ve saygın finans yayın gruplarından Euromoney tarafından düzenlenen "2016 Mükemmellik Ödülleri" - "2016 Excellence Awards" sahiplerini buldu. Uluslararası bankacılık sektörünün büyük önem verdiği bu prestijli ödül töreninde Akbank büyük bir başarıya imza atarak Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Bankası seçildi. Akbank, bankacılık çevrelerinin yakından izlediği prestijli Euromoney değerlendirmesinde bu büyük ödülü alan ilk Türk bankası oldu. Aynı törende Akbank yedinci kez Türkiye’nin En İyi Bankası seçildi.

Akbank’ın çifte başarısını değerlendiren Akbank CEO’su Hakan Binbaşgil, “Akbank’ın sadece Türkiye’nin değil Orta ve Doğu Avrupa’nın da en iyi bankası olduğunu öğrenmek bizler için büyük bir gurur. Türkiye’den bir bankanın bu ödülü alması bankacılık sektörümüz açısından da önemli. Bu başarı tüm Akbanklıların. Genel müdürlükten bölgelere, şubelerden iştiraklerimize bu başarıda tüm Akbanklıların katkısı, emeği var” dedi ve ekledi:

“Elde ettiğimiz başarı tesadüf değil; özellikle son 4-5 yılda hızlanarak sürdürdüğümüz, vizyoner, belli bir stratejiye dayanan, istikrarlı, azimli ve motive bir takım çalışmasının sonucu. Akbank özellikle son yıllarda müşteri odaklı hizmet modeli, müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini yükselten çalışmaları, yenilikçi ürün ve hizmetleri, Direkt Bankacılık, dijitalleşme, yüksek teknoloji kullanımı gibi konularda Türkiye’de çıtayı daha da yükseltti. Bu dönemde müşterinin tercih ettiği banka olduk. Sürdürülebilirliği her zamanki gibi ön planda tutarak riski de iyi yönettik. Bütün bunların rakamsal gelişimimize çok önemli bir katkısı oldu.