Akçadağ’da Akıllı Kart Dönemi Başladı

Akçadağ’da Akıllı Kart Dönemi Başladı

Malatya’nın Akçadağ İlçe Belediyesi, Toplu Taşıma’da hayatı kolaylaştırmak için Belediye Otobüs İşletmesinde Akıllı Kart dönemine başladı.
Akçadağ Belediyesi tarafından belirlenen 2 Güzergah üzerinde yapılan toplu taşıma işlemlerinin ardından Akçadağ Belediyesi Toplu Taşıma Hizmetlerinde Akıllı Kart dönemine geçerek Elektronik Ücret Toplama sistemine geçti. Akçadağ İlçe Merkezinden Bahri, Yağmurlu, Aksaray, Kotangölü, Güzyurdu (Eğin), Aşağı Örükçü ve Havaalanı güzergahı üzerinde Toplu Taşıma hizmeti veren Akçadağ Belediyesi bir ilki gerçekleştirerek Akıllı Kart Sistemine tamamıyla geçiş yaptı.
Akçadağ Belediyesi Toplu Taşıma hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar artık akıllı kartlarını kullanarak binebiliyorlar. Nakit Ödeme döneminin sona ermesi ile duraklarda gereksiz yere bekleme yapılmasının önüne geçildiğini, Akçadağ Belediyesinin bu hizmetinin son derece iyi olduğunu belirten yolcular, uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler.
KİMLER ÜCRETSİZ FAYDALANACAK?
Akçadağ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Bilgi - İşlem’e müracaat ederek gerekli evrakları ibraz eden, gaziler, şehit, gazi birinci derecede yakınları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup 65 Yaş ve üzerinde olanlar, Engellilik seviye oranı yüzde 40 ve üzeri olan ve bunu belgeleyebilen vatandaşlar Akçadağ Belediyesi Toplu Taşıma Hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacak. Akçadağ Tam Kartların satış ve dolumu Akçadağ Belediyesi tarafından yetkilendirilen market ve Kart Dolum Merkezinden yapılıyorken, İndirimli ve Ücretsiz Kartların hazırlanması ise Akçadağ Belediyesi tarafından yapılıyor.
ÜCRET TARİFESİ BELLİ OLDU
Akçadağ Belediyesi Toplu taşıma hizmetinden yararlanmak isteyen Öğrenciler 1,5 TL’den, Akçadağ Merkez ve Mahallelerde 2 TL’den, Akçadağ Merkez ve Malatya güzergahı 3 TL şeklinde belirlendi.