Akçakoca Devlet Hastanesine Denetim

Akçakoca Devlet Hastanesine Denetim

Akçakoca Devlet Hastanesi Düzce İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kalite ekibi tarafından kaliteli hizmet sunumu açısından değerlendirildi.
Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri kapsamında, sağlık alanında hizmet veren kamu ve özel kuruluşlar, oluşturulan kalite standartlarına göre her yıl bir kez değerlendirmeye tabi tutuluyor. Bu kapsamda Akçakoca Devlet Hastanesi denetim ekibinde Düzce İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ali Rıza Akbay, Düzce Üniversite Hastanesi’nden Kaliteden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Şükrü Öksüz ve Kalite Sorumlusu Dr. Okan Bütüner ile İl Sağlık Şube Müdürleri Zühre Zorluer ve Hülya Arıkboğa yer aldı.
Denetimle ilgili Düzce İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada şunlar aktarıldı. “Akçakoca Devlet Hastanesinde yönetim, yoğun bakım, klinik, laboratuar ve tesis hizmetleri açısından yapılan değerlendirmede, hastanın kaliteli hizmet alması amacıyla yapılan uygulamalar da yerinde görüldü. Çalışan ve Hasta Güvenliğine ilişkin kurum tarafından takip edilen, düşen hasta oranı Akçakoca acil servise 24 saat içerisinde aynı şikayetle tekrar başvuran hasta sayısı ve oranı, gözlem odasında yatan hastaların kalış süreleri gibi verilere ait yapılan düzeltici ve önleyici faaliyetler de değerlendirildi. Hasta Güvenliği, Çalışan Güvenliği, Eğitim ve Tesis Güvenliği ile ilgili oluşturulan komiteler ve alınan kararlara ait uygulamalar incelendi. Kaliteli hizmet sunumunun sağlanması için hastalara kullanılan ilaçların hastanedeki stok durumları, ilaçların son kullanma tarihleri, ilaçların depolanması ve hastaya uygulanması ile ilgili süreçler gözden geçirildi. Tetkik ve tedavi sürecinde çok önemli yeri olan, kurumda kullanılan tıbbi cihazların bakım ayar ve kalibrasyonlarının yapılıp yapılmadığına dair bilgiler paylaşıldı. Hastanedeki sağlık çalışanları tarafından, yatış yapıldığında, hastalara, hastanedeki ziyaret saatleri, yemek saatleri, ziyaretçi kuralları, beslenme ve hastalığı konusunda eğitim verilip verilmediği de gözlemlendi.”