Akdağmadeni Belediyesi Elektronik Kartlı Su Sayacı Uygulaması Başladı

Akdağmadeni Belediyesi Elektronik Kartlı Su Sayacı Uygulaması Başladı

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçe Belediye Meclisinin almış olduğu karara istinaden ilçede elektronik kartlı su sayacı uygulaması başlatıldı.
Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, kartlı su sayaçlarının Akdağmadeni’ne ve halkına büyük faydalar sağlayacağını belirterek, “ Bilindiği üzere su, sağlıktır, hayattır, ekonomik değerdir. Su ihtiyacını gerektiği ölçüde kullanılmasını sağlayacak olan bu sistem, hem vatandaş hem de belediye açısından önemli bir gelişmedir. Elektronik kartlı su sayacı sistemi, TSE standartlarına göre üretilmiş, elektronik akıllı kart ve diğer bilişim teknolojilerinin yardımı ile sayacı yönetip denetleyen, aynı zamanda abonelerine kontörlü su kullanma imkanı sağlayan bir sistemdir” dedi. Elektronik sayaçların güvenilir ve hassasiyeti yüksek olması en önemli artılarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Daştan, “Vatandaşlarımız şimdiye kadar karşılaşmış oldukları ödeme sorunu ve gecikmelerden dolayı yaşanan faizlerden bu vesile ile kurtulacaklardır. Kartlı su sayacı sayesinde oto kontrol mekanizması devreye girecek ve bilinçsizce yapılan su tüketimlerinin de önüne geçilmesini hedeflemekteyiz. Araç ve halı yıkama , bahçe sulama gibi su tüketiminin fazla yapıldığı kullanımlar bu sayede son bulacaktır” dedi. Elektronik su sayacı ile birlikte yapılacak olan tasarruftan dolayı aile bütçesine de katkı sağlanacağını ifade eden Başkan Daştan, ‘’ Yeni sayaçların kendisini kontrol ederek hat üzerinde herhangi bir sızıntı ve ya kaçak olduğunda uyarı vermektedir. Böylelikle israfın önüne geçilmiş olacak ve kayıp kaçak kullanımı olmayacaktır. Sayaçlar aboneyi kesinlikle susuz bırakmayacaktır. İçerisinde ki kontur bittiği anda devreye girecek olan avans konturu kullanarak mesai başlangıcına kadar vatandaşlarımız su ihtiyaçlarını karşılayacaklardır. Bu uygulamanın getirecek olduğu en önemli faydalardan birisi de ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılarında önüne geçilecektir. Abone ne kadar su harcaması yaptığını ve ne kadar yapabileceğini takip edebilecektir” şeklinde konuştu.
Başkan Daştan, gönüllü olarak akıllı su sayacına geçmek isteyen vatandaşlara Kasım ayı meclis toplantısında alınacak olan karar ile 50 ton su hediye edileceğini sözlerine ekledi.