Akdeniz Belediyesi’nin Kadın Çalişanlarina Kanser Eğitimi

Akdeniz Belediyesi’nin Kadın Çalişanlarina Kanser Eğitimi

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’nin kadın çalışanlarına, kanserin erken tanı ve tedavisi konularında eğitim verildi.
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, kadınlara yönelik sağlık eğitimi ve bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Daha önce İŞTAR Kadın Merkezi’nin Çay, Çilek ve Güneş Mahallelerinde yaşayan kadınlara yönelik düzenlediği kanser erken tanı ve tedavi bilgilendirme toplantısı, bu kez Akdeniz Belediyesi’nin kadın personeline yönelik gerçekleştirildi. Belediye konferans salonunda düzenlenen eğitim programı, Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerinden Ebe Hemşire Nilüfer Özgür tarafından verildi. Kadınlara özgü ya da kadınların yakalanma riski daha fazla olan rahim ağzı, meme ve kolon kanserlerinin erken teşhis edilmesinin son derece önemli olduğuna değinilen eğitimlerde, bu kanser türlerinin erken teşhis ile daha kolay tedavi edilebildiği vurgulandı. Anne, teyze, kardeş ve anneanne gibi yakın akrabalarında meme kanseri olan kadınların daha riskli bir durumda olduğu belirtilen eğitimde, bu kimselerin ayda bir kez evde kendi kontrollerini, yılda bir kez de hekim kontrollerini aksatmamaları gerektiği belirtildi. Eğitimde ayrıca kolon ve rahim ağzı kanserleri konusunda bireysel olarak yapılabilecekler de ifade edildi ve katılımcıların konuya ilişkin soruları yanıtlandı.
Eğitimlere ilişkin açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, kent genelinde yaşam kalitesini arttırmayı ilke edindiklerini, çevre ve insan sağlığını önemseyen, bu doğrultuda çeşitli projeleri hayata geçiren bir anlayış sergilediklerini dile getirdiler. İŞTAR Kadın Merkezi’nin bu alanda önemli çalışmalara imza attığını belirten Eş Başkanlar, “Gerek sağlık alanında gerekse psikolojik destek noktasında merkezimiz çok yoğun mesai harcıyor. Bu çalışmalardan birisi olan kanser tanı ve tedavisine yönelik eğitimler, daha önce kadın merkezlerimizde halkımıza verilmişti. Şimdi ise kendi kadın çalışma arkadaşlarımıza aynı eğitimi tekrar ediyoruz. İnsanın kendine verebileceği en güzel hediye erken tanıda ilk adım, öncelikle kendi vücudunu tanımaktır. Bu eğitimler sayesinde bir kişinin bile erken teşhisine katkıda bulunabilirsek, amacımıza ulaşmışız demektir. Personelimize ve halkımıza yönelik sağlık eğitim programlarımız, ilgili uzmanların katkılarıyla devam edecek” dediler.