Akdeniz Zabıtası Pazaryeri Kontrollerini Sıklaştırdı

Akdeniz Zabıtası Pazaryeri Kontrollerini Sıklaştırdı

’Temiz ve Sağlıklı Kent’ sloganıyla faaliyetlerini sürdüren Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, pazar yeri kontrollerini arttırdı.
’Temiz ve Sağlıklı Kent’ sloganı ile kontrollerini sürdüren Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, bu çerçevede kentin muhtelif mahallelerinde kurulan semt pazarlarını denetledi. Güneş, Çilek, Mesudiye, Üç Ocak, Nusratiye, Kiremithane ve Mahmudiye Mahallelerinde günlük olarak kurulan pazaryerleri, zabıta memurları tarafından denetlendi. Zabıta denetim ekipleri, pazar esnafına satış esnafına uyulması gereken kurallar konusunda hatırlatmalarda bulundular. Fiyat etiketi eksik olan tezgahların sahipleri, etiketlerin bulundurulması konusunda uyarıldılar. Ölçü ve tartı aletleri kontrol edildi, esnafın iş gömleği giymesi konusunda hassasiyet gösterilmesi hatırlatıldı. Esnafın çığırtkanlık yaparak müşterileri rahatsız etmemeleri istendi ve Zabıta Tembihnamesinin ilgili maddelerine uyulması sağlandı.
Halkın huzur, sağlık ve esenliğinin öncelikli hedefleri içerisinde olduğunu vurgulayan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, bu doğrultuda alınan önlem ve gerçekleştirilen uygulamalardan taviz vermelerinin söz konusu olmadığını belirttiler. Gerek Zabıta Müdürlüğü ve gerekse belediyenin ilgili diğer birimleri marifetiyle halk sağlığı ve huzurunun tesis edilmesi ve kalıcı hale gelmesi için çalışmalarının artarak devam edeceğinin altını çizen Eş Başkanlar, “Yerel yöneticiler olarak biz bu tedbirleri sağlamaya azami ölçüde gayret ve dikkat içerisindeyiz. Ancak burada asıl önemlisi, kolluk güçlerinin tedbirlerinden önce insan sağlığına önem veren bilincin hakim kılınmasının gerekliliğidir. Bugün Türkiye’de bir gıda terörü yaşandığı ortadadır. Daha fazla kazanç hırsı uğruna başka hayatları tehlikeye atmak, işte bu sağlık bilincinin henüz yer edinememiş olmasıdır. Biz Akdeniz Belediyesi olarak yasalar çerçevesinde halk sağlığı konusunda önlemlerimizi almaya devam edeceğiz. Halkımız da belediyemizin sorumluluğundaki konularda her türlü dilek, şikâyet ve taleplerini Zabıta Müdürlüğünün 337 01 01 ve 337 01 02 numaralı telefonlarına iletebilirler” ifadelerini kullandılar.