Akdoğan "Kimsenin öyle bir lüksü yok!"

Akdoğan "Kimsenin öyle bir lüksü yok!"

TÜSİAD, Çözüm sürecine katkıda bulunmak amacıyla Mardin Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği "Çözüm Sürecinin İktisadi Boyutuna Katkı: Alternatif Turizm" konulu konferans açılış konuşmalarıyla başladı.

Konferansın açılış konuşmalarını Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tarkan Kadooğlu yaptı. Suriye’de IŞİD ve PYD arasından devam eden çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan Kürtlere değinen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye Kürtlerinin Türkiye’nin doğal müttefiki olduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Akdoğan, “Türkiye yıllardır terör örgütleriyle mücadele ediyor. 1.5 milyon insanın yükünü Türkiye çekiyor, siz sadece eleştiriyorsunuz. Bu yüzden kimsenin Türkiye’ye ev ödevi verme lüksü yoktur. Bir defa olsun insan teşekkür etmez mi? Suriye Kürtleri, tarihi olarak Esed’in değil, Türkiye’nin tarihi dostu ve müttefikidir. Tarihi dostlarınız ve müttefiklerinizden destek istiyorsunuz. Türkiye şimdiye kadar mazluma kimliğini, etnik yapısını, Müslüman olup olmadığını sormadı. Zalime de kimliğini, kökenini sormadık. Zalim Müslüman da olsa, bizim mezhebimizden de olsa zalime zalim dedik. Biz ‘Barış’ dedikçe birileri ‘Savaş’ dedi, biz ‘Silah bırakma’ dedikçe birilerinin parmağı tetiğe gitti. Ama geldiğimiz noktanın kıymetini çok iyi bilelim. Akan kanın durması Türkiye ve milletimiz için tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu filmi artık kimse geri sardıramaz. Gerilim üreterek değil, taş atarak değil, çözüm üreterek ilerleyeceğiz. Çözüm sürecinin ruhu zaten diyalogdur” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise daha sonra Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve beraberindekiler öğle yemeği için bir otele geçti.