Akgiad, Sektörü Tek Çati Altında Toplayacak

Akgiad, Sektörü Tek Çati Altında Toplayacak

Sektörel sorunları çözmek ve güçbirliği oluşturmak amacıyla 2014 yılı ekim ayında kurulan Alüminyum Koruma, Kapatma, Gölgelendirme Üreticileri ve İşadamları Derneği (AKGİAD) Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı yaparak yeni yönetim kurulunu belirledi.
Tek liste ile gidilen seçimde Kurucu Başkan Volkan Kebir (Becker Türkiye) güven tazelerken; Başkan Yardımcılıklarına Gafur Alişer (Egebeta) ve Mustafa Alp (Alpler Vinç) getirildi. Tolga Karaöz (Anıt Gümrük), Yağız Kazançoğlu (Delta Otomasyon), Hasan Basmacı (Barış Tente), Gökhan Cıngırlar (Mekanik Sistem) ve Cihan Köseoğlu da (Enboy Perde) dernekte Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacaklar.
YURT ÇAPINDA ÖRGÜTLENİYOR
AKGİAD’ın, kısa sürede 50 üyeye ulaştığını kaydeden Başkan Volkan Kebir, sivil toplum kuruluşlarının ve sektörel güçbirliklerinin taşıdığı öneme dikkat çekti. Dernek olarak Türkiye’de alüminyum, panjur, tente, perde ve endüstriyel kapı alanlarında faaliyet gösteren üreticiler ve işadamlarının tek çatı altında toplamayı hedeflediklerini vurgulayan Kebir, “Her sektörde olduğu gibi bazı temel sorunlar yaşıyoruz. Temsil, kalifiye eleman, özkaynak, enerji tasarrufu ve bilinçlendirme, markalaşma ve tanıtım, kayıtdışı ekonomi, sektörel bilimsel veri eksikliği, kamu kurumlarıyla iletişim eksikliği gibi temel sıkıntıları çözmek için yola çıktık.İzmir’de sektörün önde gelen oyuncularını tek çatı altında toplayarak yurt genelinde örgütlenme çalışmalarına hız verdik. Dernek olarak İstanbul, Bursa, Konya, Ankara, Manisa, Doğu Anadolu, Adana, Diyarbakır, Aydın ve Balıkesir temsilciliklerimizi kurduk” dedi.
KÖPRÜ GÖREVİ ÜSTLENECEK
AKGİAD Başkan Yardımcısı Gafur Alişer de, kümelenme ve sektörel güçbirliğinin giderek öne çıktığı bir ortamda sorunları daha yüksek sesle dile getirerek çözüm arayacaklarını ifade etti. Alişer, sektöre canlılık getirecek bazı düzenlemeler için de üyeler ve diğer kurumlar arasında köprü görevi üstleneceklerini sözlerine ekledi.
Barış Tente Yönetim Kurulu Başkanı AKGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Basmacı ise; önceliklerinin gölgelendirme üreticilerini dernek çatısı altında birleşmek olduğunu belirtti. Özellikle Ege Bölgesindeki projeleri takip ederek ürünlerinin bu projelerde yer almasını sağlamak için mimar ve müteahhitlerle birlikte ortak hareket edeceklerini söyleyen Basmacı, böylelikle sektörde daha çok ses getireceklerini ifade etti.
Mekanik Perde Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı AKGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Cıngırlar da; “Daha önce buna benzer derneklerin kurulduğu ancak çok sağlıklı olamadıklarına şahit oldum. AKGİAD’ın bu konuda daha başarılı olacağı görüşündeyim. Çünkü sektörün gerçek liderleri tarafından destekleniyor. Hem sektör olarak hem de hayata geçireceğimiz sosyal projelerle çok önemli projelere imza atacağımızı düşünüyorum. ” diye konuştu