Akgün, "hastane Yöneticileri Delegelere Baskı Uyguluyor"

Akgün, "hastane Yöneticileri Delegelere Baskı Uyguluyor"

Adıyaman Sağlık Sen İl Başkan Adayı Süleyman Akgün, yapılacak olan Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanlığı seçimlerinde, Adıyaman’a bağlı ilçelerde bulunan bazı hastane yöneticilerinin kendi listelerinden olmayan delege adaylarına baskı uyguladıklarını iddia etti.
Bazı ilçe hastane yöneticilerinin seçimde delege olacak kişileri birer birer odalarına çağırıp delegelik başvurularından vazgeçirmek için zorla baskı uyguladığını belirten Sağlık- Sen Adıyaman Şubesi Başkan Adayı Süleyman Akgün, “Bizden olan delege arkadaşlarımızı ilçede bulunan bazı hastane yöneticileri odalarına çağırarak delegelik başvurularından vazgeçmeleri için baskı ve tehditler uygulayarak istifa dilekçeleri imzalatıyorlar.
İmzalatılan dilekçeler, Sağlık- Sen Adıyaman Şube Başkanlığına gönderilerek istifaların gerçekleşmesini sağlıyorlar. Adaylık sürecinin başından bu yana görülüyor ki, yıldırma ve baskı politikaları son güne kadar devam edecektir. Ancak şunu herkes bilmelidir ki, bu sendikamızı birleştirmeye değil, ayrıştırmaya götürmeye yönelik yapılan bir hareketidir. Ne yazık ki, mevcut başkan ve yönetim, yapılan bu baskı ve yıldırma politikalarına sadece seyirci kalmayıp, onlara gereken desteği de sağlamaktadırlar. Onların baskı ve yıpratıcı hareketleri, bizleri hiçbir zaman yıldırmayacak aksine cesaretimizi daha da artırıp cesaretimize cesaret katmaktadır. Adıyaman’da biz bir ilke imza attık. Bu sendika seçimi sandıklardan çıkacak olan oylarla belirlenecektir. Çalışmalarımızın önüne hiç bir gücün geçmesine müsaade etmeyeceğiz” şeklinde sert açıklamalarda bulundu.