Akhisar Belediyespor - Sivasspor Maçının Ardından

Akhisar Belediyespor - Sivasspor Maçının Ardından

Akhisar Belediyespor, Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda ağırladığı Sivasspor’la 2-2 berabere kaldı.
Maçın ardından basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, "İki yarısı farklı bir maç oynadık. İlk yarı işe daha fazla sahiptik. İkinci yarı özellikle penaltı verilen pozisyon sonrası denge bozuldu ve biraz geride kaldık. Yediğimiz ikinci gol kabul edilir gibi değil. Dersimize daha iyi çalışıp bazı konuları daha iyi irdelememiz gerekiyor. Onlardan bir tanesi de top rakipteyken neler yapmamızla alakalı. Tekrar tekrar çalışacağız. Yine de maçı kazanma isteğinin üst seviyede olması bizi umutlandırdı. O psikolojiden maçı beraberliğe getirmek bizi biraz daha önümüze bakma konusunda cesaretlendirdi diyebilirim. Penaltı kararından psikolojik anlamda çok etkilendik. Hakemler hakkında ben hiç konuşmadım. Bu maç böyle bitti. Biz Gkekas’ın defansif anlamda takıma katkı yapmayacağını biliyoruz. Biz takım olarak Gkekas’ı taşıyoruz, Gkekas da bizi taşıyor. Bu karşılıklı bir yarar. Gkekas da çok dürüst ve kaliteli bir insan. İdmanlarda çok iyi çalışıyor. Bütün planlarımız da Gkekas’ın stiline göre” ifadelerini kullandı.
SİVASSPOR CEPHESİ
Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, maçın hakemine sitem ederek, “İlk yarıda ikinci yarıdaki gibi bir oyun ortaya koyamadık. İkinci yarıda Sivasspor kimliğini ortaya koyduk. Akhisar gibi kazanmak için oynayan bir takıma karşı yüreğini ortaya koyarak mücadele eden bir Sivasspor vardı sahada. Her ne kadar bugün beraberlik almış olsak da ben takımımdan memnunum. Hakem maçın başından beri bazı kararsızlıklar yaşadı. Penaltı verip sonra iptal edilmesi de bunlardan biriydi. Hakemler hakkında fazla konuşmak istemiyorum fakat bugün kararları pek de beğenmedim. Çok güven veren kararlar değildi. Futbolda bazen böyle şeyler oluyor” dedi.