Akhisarlı Çiftçi Mermer Rölyef Sergisi Açtı

Akhisarlı Çiftçi Mermer Rölyef Sergisi Açtı

Akhisar’ın Tütenli Mahallesinde ikamet eden çiftçi Halil İbrahim Köksal, beş yıldır uğraş verdiği mermer rölyef çalışmalarını ilk sergisiyle tanıttı. Akhisar Belediyesi’nin destekleri ile ilk sergisini açmanın mutluluğunu yaşayan Halil İbrahim Köksal, özellikle destek olan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya teşekkür etti.
Akhisar Belediyesi Sanat Galerisindeki sergi Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Ali Velestin ile katılımcılar tarafından açıldı. Köksal’ı yakın arkadaşları da ilk sergisinde yalnız bırakmadı.
Tütenli mahallesindeki evinin bahçesinde kurduğu bir atölyede çiftçilik dışında mermer rölyef çalışması yapan Halil İbrahim Köksal eserlerinde çoğunlukla Çanakkale Zaferi figürleri kullandığını dile getirerek ayrıca bu eserleri kendisinin çizdiğini dile getirdi. Bazı eserlerinin çok zor olduğunu ve bazen tek bir eserin 2 buçuk ay üzerinde çalışma yaparak tamamladığını ifade Halil İbrahim Keskin, çalışmalara devam edeceğini söyledi.
Halil İbrahim Keskin’i seçim çalışmaları sırasında tanıdıklarını dile getiren Belediye Başkanı Salih Hızlı, yaptığı açıklamada; “tüm mahallelerimizi gezdiğimiz sırada Halil İbrahim abimiz bize yapmış olduğu çalışmaları gösterdi. Bu sürpriz ile karşılaştığımızda şaşırmıştık. Bir mahallemizde bu şekilde özgün çalışmaların yapılması bizleri heyecanlandırmıştı. Biliyoruz ki 86 köy ve 9 beldemiz de bu tip orijinal çalışmalar yapan insanlarımız var. İnşallah bugün olduğu gibi tüm bunlar açığa çıkacaktır. Bunların hepsini biz Akhisar sanatına katmayı hedefliyoruz” dedi.