Akın’dan 4 Aralık Dünya Madenciler Günü Açıklaması

Akın’dan 4 Aralık Dünya Madenciler Günü Açıklaması

CHP Zonguldak İl Başkanı Harun Akın, "Büyük acılar nedeniyle kutlayamadığımız 4 Aralık Dünya Madenciler Günü, tüm işçilerimizin can güvenliği korkusu olmadan insanca koşullarda çalışmalarına vesile olsun" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Harun Akın, “4 Aralık Dünya Madenciler Günü" dolayısıyla basın açıklamasında bulundu. Madenciliğin, tarih boyunca uygarlıkları şekillendiren temel sektörlerden biri olduğunu ifade eden Akın; şöyle dedi:
"Madencilik, tarih boyunca uygarlıkları şekillendiren temel sektörlerden biri olmuştur. İçinde bulunduğumuz yüzyılda da, madencilik faaliyetleri olmaksızın insan yaşamının sürdürülebilmesi olası değildir. Fakat madencilik oldukça fazla iş kazasının meydana geldiği en tehlikeli iş grupları arasında yer almaktadır. İş kazalarının çok olması ise faaliyet gruplarındaki kazaların daha yakından izlenmesini, değerlendirilmesini ve kaza önleme çalışmalarını daha fazla ağırlık verilmesini gerektirmektedir. 2014 yılında ülkemizde madencilik sektöründe ve hayatın içinde yaşanan iş kazalarının yüzde 89’unun kömür ve linyit çıkartılmasında gerçekleştiği tespit edilmiştir. Cumhuriyet tarihinin ilk kenti olması sebebiyle taşkömürü üretimi ve Zonguldak’a dolayısıyla değerli işçilerimiz ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine ve daha iyi teknolojik şartlarda işçilerimizin can güvenliği altında çalışmasına son derece önem veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, yaşadığımız büyük acılar nedeniyle kutlayamadığımız 4 Aralık Dünya Madenciler Gününün; tüm işçilerimiz için can güvenliği korkusu olmadan, iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmış madenlerde insanca koşullarda çalışmalarına vesile olmasını dilerim."