Akm Gelişiyor, Hizmetimiz Güzelleşiyor Projesi

Akm Gelişiyor, Hizmetimiz Güzelleşiyor Projesi

Sivas Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘AKM Gelişiyor, Hizmetimiz Güzelleşiyor’ adlı proje Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından kabul edildi.
Kabul edilen projesi ile ilgili olarak basın mensuplarıyla bir araya gelen, Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ve İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü proje hakkında bilgiler verdi.
Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı projenin amaçlarından bahsederek, “ 1987 yılında faaliyete geçen Atatürk Kültür Merkezi’ni kapsamlı bir biçimde fiziki alt yapısını yeniden gözden geçirmek, yeniden teftiş edilmesidir. Bunun finansmanının yarısı Orta Anadolu Kalkınma Ajansı karşılayacak. Diğer finansman içinde girişimlerde bulunuldu. İl Kültür Turizm Müdürlüğümüzle beraber bakanlığımıza müracaatta bulunduk. Şuanda proje üç aşamadan oluşuyor ilk aşaması hazırlık, ikincisi uygulama, üçüncüsü ise tanıtım şuanda hazırlık aşamasındayız” dedi.
İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü ise proje kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nin bodrum katının restore edilerek kurs merkezlerine dönüştürüleceğini ve faaliyete geçtikten sonra burada çeşitli kurslar düzenleneceğini söyledi.