AKM'nin temeli pazar günü atılıyor

AKM'nin temeli pazar günü atılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıkımı sürecinde tartışmaların gündeminde olan AKM'nin yeni binasının temelini pazar günü atacak. Yeni proje, 2017 sonuna doğru tanıtılmıştı. Yıkım işleminin de tamamlanmasının ardından temel, pazar günü Erdoğan ve bakanların katılımıyla gerçekleşecek. Yeni AKM'nin 2020 başında tamamlanması bekleniyor.

SAYILI SALONLARDAN OLACAK

AKM'nin yeni binası Mimar Murat Tabanlıoğlu tarafından tasarlandı. 2 bin 500 kişilik opera salonu ile dünyanın en büyük salonları arasında yer alması beklenen AKM içerisinde konser, tiyatro salonları, sinemalar, kütüphaneler, tasarım dükkanları ve bunların arasında restoranlarıyla tasarlandı. AKM'nin 365 gün kullanılan yeni kültür mekanı olarak hizmet vermeye başlaması da hedefleniyor. AKM’nin tüm cephesi içerideki gösterimlerin dışarıda gösterilmesi için büyük bir dev ekran haline getirilecek.

SİVAS'TAN BAŞLANGIÇ

Erdoğan, AK Parti aday ve manifesto tanıtımı töreninin ardından ilk il ziyaretini Sivas'a yapacak. Erdoğan, yarın cuma namazını kıldıktan sonra Sivas'ta toplu açılış törenine katılacak. 24 Şubat'tan sonra tamamen sahaya inmesi beklenen Erdoğan'ın ikinci ziyareti ise cumartesi Aydın'a olacak. (Milliyet)