Aksaray Osb Gelişerek Büyüyor

Aksaray Osb Gelişerek Büyüyor

Aksaray’da Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Toplantısı Aksaray Valisi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vali Şeref Ataklı Başkanlığında yapıldı.
OSB Bölge Müdürlüğünde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ile OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar katıldı.
Vali Şeref Ataklı toplantı sonunda yaptığı açıklamasında, Aksaray OSB’nin gelişerek büyüdüğünü yeni yatırımlarla istihdamın daha da arttırılması için hep beraber gayret gösterdiklerini söyledi. Vali Ataklı, yatırım talebinde bulunan 1 yatırımcıya 21.000 metrekare parsel tahsisi yaptıklarını belirterek Aksaray Organize Sanayi Bölgesinin sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesi ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi. OSB Sağlık Ocağının inşaatının tamamlandığını kısa sürede hizmete gireceğini ifade eden Vali Ataklı, sosyal tesislerle ilgili proje değerlendirmelerini yaptıklarını, restoran, banka ve diğer sosyal tesis ihtiyaçlar için inşaat çalışmalarına kısa sürede başlanacağını ifade etti.
Vali Şeref Ataklı beraberinde OSB Yönetim Kurulu Üyeleri ile inşaatı tamamlanan arıtma tesislerinde incelemelerde bulundu. Bakanlık yetkililerinin tesisin kabul çalışmalarını yaptığını ifade eden Vali Ataklı, “Arıtma tesisleri bu gün itibariyle faaliyete geçiriliyor. Bundan sonra OSB’deki atıklar tesisten geçerek arıtması yapıldıktan sonra dışarı deşarj edilecek. Tesisin devreye alınması ile çevre sağlığı bakımından önemli bir faaliyet neticelendirilmiş oldu” dedi.