Aksaray Türküleri Albümü Gala Programı Yapıldı

Aksaray Türküleri Albümü Gala Programı Yapıldı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ve Aksaray Valiliği İşbirliğinde hazırlanan ‘Aksaray Türküleri Albümü’ için gala programı düzenlendi.
Kent Meydanında TRT Müzik kanalından canlı olarak yayımlanan programda TRT Sanatçıları Aksaray Türkülerini seslendirdi. TRT sesli ve yazılı ve görsel müzik arşivinin tespiti ve satışa sunulması projesi kapsamında Türk Halk müziği türünde başlatılan çalışmalardan biri İl İl Türkülerimiz CD’leri. Bu proje kapsamında TRT Genel Müdürlüğü ve Aksaray Valiliği Aksaray Türkülerinden oluşan bir çalışma yaptı. 27 tane Aksaray Türküsü bu proje kapsamında 19 ses 19 saz sanatçısı tarafından seslendirildi.
Vali Şeref Ataklı program sonunda yaptığı açıklamada Aksaraylılar adına çok mutlu olduğunu söyledi. TRT’nin çok güzel bir iş çıkardığını belirten Vali Ataklı, "TRT’nin Kendi uygulamış oldukları İl İl Türkülerimiz projesini Aksaray için uyguladılar. Aksaray Türkülerinin bu şekilde değerlendirilip ortaya çıkarılması Aksaray için çok önemliydi çünkü önceki bağlı oldukları iller itibarıyla Aksaray Türküleri anılıyordu. Konya türküsü, Niğde türküsü şeklinde. Şimdi bunun derlenip toparlanıp Aksaray’dan neşet etmiş türkülerin bir araya getirilmesiyle Aksaray Türküleri ortaya çıkmış oldu. Bundan sonra bu türküler Aksaray türküsü olarak dinleyeceğiz. Bu bizim için önemliydi. Bunu yapan gerçekleştiren TRT’ye çok teşekkür ediyorum. Güzel bir başarılı bir çalışma yaptılar. Burada da canlı yayınla bütün halkımıza Aksaraylılara ve milletimize Türkiye’ye bunu ilan ettiler. Çok güzel bir icra ile de bunu gösterdiler. Yapılan çalışma ile Aksaray Türküleri tescillenmiş oldu" dedi.
Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun’da, TRT tarafından Aksaray Türkülerinin bu şekilde başarılı bir çalışma ile yeniden hayat bulduğunu söyledi. Milletvekili Alaboyun çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, gala programının çok güzel geçtiğini söyledi. TRT’nin hem saz ekibine hem de solistlerinin Aksaray Türkülerini çok güzel seslendirdiğini belirten Başkan Yazgı, "Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen başta TRT’miz olmak üzere Valiliğimize ve Kültür Müdürlüğümüze teşekkür etmek istiyorum. Bu bizim için önemliydi. Aksaray’ımızın artık tescillendiği yani kalın çizgilerle Aksaray denmesinin en önemli göstergelerinden birisiydi. Bu da bizim tanıtımımız için gerçekten büyük bir katkıda bulundu emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
TRT Yönetim Kurulu Üyesi Recep Şahin de, Aksaray Türkülerinin yanı sıra Aksaray’ın Halk oyunlarını da kayıt altına aldığını söyledi. Şahin "Ben başta bu projenin hazırlanasın da yardımcı olan ilimizin Aksaray ilimizin valisine ve diğer bize yardımcı olan arkadaşlara kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.
Gala Programına Vali Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı, Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı TRT Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.
Program sonunda katkılarından dolayı TRT’ye Aksaray Valiliği tarafından teşekkür plaketi verildi. Vali Şeref Ataklı TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin adına TRT Yönetim Kurulu Üyesi Recep Şahin’e plaket verdi.