Aksaray Valisi’nden Kaza Açıklaması

Aksaray Valisi’nden Kaza Açıklaması

Aksaray’da 7 kişinin öldüğü ve 44 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin Vali Şeref Ataklı, ilk belirlemelere göre 7 kişi öldüğünü ve 44 kişinin de yaralandığını söyledi.
Vali Ataklı yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde meydana gelen kazada 7 kişinin öldüğünü, yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğunu bildirdi. Ataklı, İl Sağlık Müdürü Akın Südemen ile beraber, kazada yaralananları, kaldırıldıkları hastanelerde ziyaret etti. Hastane yetkililerinden bilgi alan Ataklı, yaralılara "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu.
Şeref Ataklı, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, sabah saat 08.25 civarında İstanbul’dan Hatay’a giden bir yolcu otobüsünün Aksaray’a 30 kilometre mesafede yoldan çıkarak yan yatmak suretiyle kaza yaptığını belirtti. Kazada 7 kişinin öldüğünü ifade eden Ataklı, "Yaralılardan 2 vatandaşımızın durumu ağır, ameliyat gerektiren durumda. Diğer vatandaşlarımızda küçük yaralanmalar söz konusu. Onların da devlet hastanemize ve özel hastanemize sevkleri kısa süre içinde tamamlandı ve müşahede altına alındılar, takipleri yapılıyor. Geçmiş olsun diyorum. Allah, bundan sonra bu şekilde elim kazalar göstermesin" dedi.