Akşehir’de Amatör Spor Haftası Ödül Töreni Yapıldı

Akşehir’de Amatör Spor Haftası Ödül Töreni Yapıldı

13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında kutlanan “Amatör Spor Haftası Etkinlikleri” kapsamında Konya’nın Akşehir ilçesinde gösteri yapan ve dereceye giren amatör spor kulüplerine ödülleri, ilçe protokolünün katıldığı bir törenle verildi.
Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ödül törenine, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Şener Kolay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, İlçe Müftüsü Karabey Özdemir, İlçe Sağlık Müdürü, Dr. Nurettin Hamad, amatör spor kulüpleri yöneticileri ve sporcuları ile öğrenci velileri katıldı. Törende konuşan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sadık Köseoğlu, Amatör Spor Haftası etkinliklerine katılan tüm kulüplere ve sporculara teşekkür etti. “Amatör Spor Haftası Etkinlikleri” kapsamında gösteri yapan ve yapılan müsabakalarda dereceye giren kulüplere ve sporculara madalya ve kupaları törene katılan protokol mensupları tarafından verilirken, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, ülkemizde gençlerin spor yapmak için büyük imkanlara kavuştuklarının altını çizerek, “Güzel salonlarımız ve sahalarımız var. Eskiden salonlarımız yoktu, stadyumlarımız topraktı. Ben ilkokulda okurken topumuz bile yoktu. Şimdi artık mükemmel sahalar var, harika spor tesisleri var. Akşehir’de de görüyorum güzel salonlarımız, açılışı yapılmamış ama gençlik merkezimiz var. Bu ülkenin çocukları spor yapmak isterse her türlü imkan onlar için hazır. Biz çocuklarımızı, gençlerimizi spora davet ediyoruz. Onların sporla, böyle güzel uğraşılarla bir arada olmasını istiyoruz” dedi.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da yaptığı konuşmada, müsabakalarda dereceye giren sporcuları tebrik ederek, “Akşehir’imizin bütün gençleri, Nasreddin Hoca’mızın torunları bizim için birincidir. Allah’ın izniyle hem ilçemizde, hem ilimizde, hem de ülkemizin çeşitli köşelerinde şehrimizi başarıyla ve en güzel şekilde temsil ediyorlar. Ben kendilerini hem bu güzel temsilleri, hem de spordaki başarıları için tebrik ediyorum. Akşehir Belediyesi olarak gençlerimizin her türlü olumlu çalışmalarında özellikle spor ve kültürel çalışmalarında her zaman yanlarında olmaya ve destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Ödüllerin dağıtılmasının ardından törene katılan protokol üyeleri ve sporcular birlikte fotoğraf çektirdi.