Akşener yol kesilmesine tepki gösterdi, Valilik anında açıklama yaptı

Akşener yol kesilmesine tepki gösterdi, Valilik anında açıklama yaptı

Meral Akşener, partisinin Gaziantep'te düzenlediği mitingin ardından Osmaniye'ye gelerek partililere seslendi.

Akşener, kente gelirken konvoyunun yolunun, bir hafriyat kamyonu tarafından kapatıldığını belirtirken, geç kaldık 2 saattir buradasınız. Ama malesef Türkiye adaleti, hakkaniyeti, nezaketi kaybetti. Gaziantep'e gittik. Alanlara insanlarımız gelmesin diye tehdit edildiler. Daha sonra bariyerler kurdular ama milletimin cesur insanları yılmadılar. Gaziantep meydanını tıka basa doldurdular. Ama sonra arkamızdaki brandayı kaldırttılar. Çıktık alandan buraya yetişmek için bizim geçeceğimiz yolu bir harfiyat kamyonuyla kapatmışlardı. Ben alışkınım elektiriğimizi kestiniz yıldık mı? Salon vermediniz, yıldık mı? Tehdit ettiniz korktuk mu? Bugün geçmişte rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş'e yapılanı, rahmetli Süleyman Demirel'e yapılanı Gaziantep Valisi ve belediye başkanı bize yaptı" diye konuştu.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Valiliği, İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in kentteki mitingi sonrası Osmaniye'ye hareket eden konvoyun, güvenlik amacıyla kamyonla kapatılan Muammer Aksoy Bulvarı üzerinde beklemesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, güvenlik önlemleri alınırken İl Emniyet Müdürlüğü'nün, kamu kurumları ile belediyelere ait iş makinelerinden de yararlandığı belirtilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Binali Yıldırım ve siyasi parti genel başkanlarının mitinglerinde alınan güvenlik önlemlerine ilişkin fotoğraflar paylaşıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bu tedbirler kapsamında muhtemel bombalı araç saldırılarına karşı ana bulvar ve arterlerin kapatılmasında İl Emniyet Müdürlüğümüz, kamu kurumlarımız ve belediyelere ait iş makinelerinden yararlanılmaktadır. İlimizde gerçekleştirilen siyasi parti miting programlarının olaysız bir şekilde sona erdirilmesi konusunda alınan tedbirler hassasiyetle uygulanmaktadır."

OSMANİYE'DE HALKA SESLENDİ

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Çocuklarımız gençlerimiz dünyadaki bütün yaşıtlarıyla rekabet edebilecek. Devlet okulları da böyle olacak. Atanamayan öğretmenler atanacaklar. Hepsi devlet tarafından iş bulacak. Ama en vahimi soruların çalınması."

DAMAT GÖNDERMESİ

"Şimdi FETÖ'yle mücadele ediyorlar. Hangi tarihten başladığı belli değil. Damatların mezun olduğu tarihe göre ayarlıyorlar. Üsttekiler neredeler? Kaçtı, kaçırıldılar. Parayı veren bastı gitti. Orduyu, FETÖ adaletiyle darma duman etti. 2010'da referandum yaptılar. Yargıyı verdiler. Ardından emniyet, asker ele geçti. Beyefendi Ergenekon'da savcıydı. 17/25'de ayıldı. Sonra dedi ki "Ne istediniz de vermedik?"Ne verdin çık açıkla. Kozmik odadaki sırlar nereye gitti. Senin yüzünden 15 Temmuz kalkışması oldu. Bu millet senin dağıttığını canıyla, kanıyla düzenledi. Her hatanın bedelini Anadolu insanı ödüyor. Sen hata yapıyorsun millet ödüyor. Senin yandaşın tek bir bedel ödemiyor. FETÖ'cülükle suçladıklarının çocukları milletvekili adayı, Pensilvanya'ya gidenler hem şimdi milletvekili adayı. Sen mücadele falan edemezsin, sen yardım yataklık yaptın."

15 MİLLETVEKİLİ AÇIKLAMASI

"15 milletvekili bize niye geldi? Sen üçkağıt yaptığın için, YSK'yı fırçaladın. 15 vekil arkadaşımız partilerine geri döndüler. Onlardan fayda sağlamamaya özen gösterdik. O arkadaşlarımız demokrasi kahramanıdır. Şimdi sen belediye başkanlarını salya, sümük görevden aldın. E demokrasiye uygun da bu mu değil? Devlet sistemini laçkalaştırdın. Canın ne isterse o. O konforun bitti. Artık İYİ Parti var.Kadınlarımızın sokak lambası sönünce korktuğu bir Türkiye istemiyoruz. İstismara uğrayan kadınlarımızı ve çocuklarımızı bu zalimlerin elinden kurtaracağız. Bu iyi hal indirimleri kalkacak. Öyle kanunlar çıkacak ki uzanan eller kırılacak.Ekonomi acilen düzenlenmeli, Erdoğan her şeyden anlıyor. Ekonomiciymiş onu da yeni öğrendim. Ben ekonomi ile ilgili kadro kuruyorum. Ben onları, onlar ekonomiyi yönetecek. Ülkeyi bu hale getirenler bunlar baktılar ki ekonomi gitmiyor; seçime gittiler. 24 Haziran'dan sonra yapacaklarını, niye şimdi yapmıyorsun elini tutan mı var?"

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, konuşmasının ardından bazı yardımcılarını ve partisinin milletvekili adaylarını sahnede tanıtarak partililerden oy istedi.

Akşener, Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda binlerce kişiye seslendi. Ancak meydana çıkan yollar kilometrelerce uzaktan polis tarafından kesildi vatandaşlar arandı.

Miting alanına açılan tüm yollar belediye tarafından kamyonlarla kapatıldı. Alanda vatandaşlar toplanmışken, 'bomba araması' gerekçesiyle alan boşaltıldı. Yoğun güvenlik önlemine karşın Akşener'in konuşacağı platform arkasına asılan parti pankartları da çalındı. Partililerin astığı "Hoşgeldin" pankartları da belediye ekiplerinde söküldü. Alana gelişlerde AKP mitinglerinde ücretsiz olan tramvay, İYİ Parti mitingi öncesi çalıştırılmadı.

YOLU KESİLDİ, VALİ YUHALANDI

Mitingin ardından Osmaniye'ye gitmek üzere yola çıkan Akşener'in konvoyunun önü belediyenin çöp kamyonu tarafından kesildi. Makam aracından inerek kamyon şoförünün yanına giden Akşener, "Valiye, belediye başkanına yazıklar olsun. Görüyorsunuz işte, hem de çöp kamyonu. Bir siyasi parti başkanının önü kesiliyor" diyerek tepki gösterdi. Vatandaşlar ise "AKP'li Vali istemiyoruz " sloganları attı, Belediye Başkanı Şahin'i ve Vali'yi yuhaladı. Akşener ''Devran döner bir gün. Belediye başkanı ve Vali iktidar partisinin il başkanı değildir'' dedi.