Aksoy: Musul'daki çalışanıma ulaşamadım

Aksoy: Musul'daki çalışanıma ulaşamadım

Türkiye’nin dış ticaretin önemli bir partner olmaya devam eden Irak, yaşanan son gelişmeler nedeni ile iş dünyasında da kaygılara yol açmış durumda. Türkiye’den Irak’a yıllık 12 milyar dolarlık ihracat yapılıyor.

‘DÜNDEN BERİ ULAŞAMADIM’
Ülke genelinde 300 kadar Türkiye firmasının bulunuyor. Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) 3 milyon nüfuslu Musul’u ele geçirmesi, Kerkük’ün ise bazı bölgelerinde etkinlik kurması tüm dünyanın dikkatinin bu bölgeye çevrilmesine yol açtı.


IŞİD TÜRK KONSOLOSLUĞU'NA SALDIRIP ÇALIŞANLARI KAÇIRDI
Ercüment Aksoy, yaşanan son gelişmelere ilişkin hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Benim Musul ve Bağdat’ta ofislerim bulunuyor. Ancak Musul’daki ofisimde çalışan Iraklı çalışanıma dünden beri ulaşamadım. Dünden beri en az 50 kez aradım...Bağdat’taki ofisten çalışanlardan aldığım bilgiye göre dün Musul’u ailesi ile terk etmiş ancak bugün dönmüşler” dedi.

ÇALIK ENERJİ’NİN PROJESİ VAR
Aksoy, Türkiye firmalarının yatırımlarının Zaho, Erbil, Dohuk, Süleymaniye gibi güvenlik Kürt bölgelerinde yoğunlaştığını kaydetti. Aksoy, “Musul’da yerleşik bir yatırımımız yok. Ancak buralara da mal veriliyor, bir ticaret söz konusu” dedi. Aksoy, Musul bölgesinde Çalık Enerji’nin devam eden bir projesi olduğunu, bu şantiyenin bundan 6 ay kadar önce de baskıya uğradığını sözlerine ekledi.

TİM HEYET GÖTÜRECEKTİ

Aksoy, şimdilerde IŞİD denetimine giren Musul’a Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin de 22 Haziran’da bir heyet götürmeyi planladığını, şirket olarak kendilerinin de davet edildiğini söyledi.