Aktaş'tan gençlere tavsiyeler

Aktaş'tan gençlere tavsiyeler

Emir Buhari Kültür Merkezi'ndeki buluşmada Başkan Aktaş, gencinden yaşlısına herkesin hayata dair hedefleri olması gerektiğini söyledi. Özellikle gençlerin ‘hangi mevkide bulunurlarsa bulunsunlar’ hedef belirlemesi gerektiğini ifade eden Başkan Aktaş, herkesin güzel imkanlara endekslendiğini fakat asıl önemli olanın, ahlaklı ve sevilen bir birey olmak olduğunu dile getirdi. Özellikle gençlerin 'Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için' çalışması gerektiğini kaydeden Başkan Aktaş, "İyi insanlarla beraber oturup kalkarsanız, iyi insan olursunuz. Güzel şeyler konuşursunuz. Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir. Tecrübeli birini bulunca, yanına oturun ve ondan istifade edin. Hiçbir zaman yerinizde saymayın. Kendimizi sürekli geliştirmeliyiz. Kendimize yaptığımız yatırımlar ilerde mutlaka beklenmedik kapıları bize açar. Bulunduğumuz devir hızla değişiyor ve gelişiyor. Bizler de bu gelişime ve değişime ayak uydurmalıyız. Gençler bir araya gelerek ülkeye ve millete ne gibi katkı sunabileceklerini, şehirde nasıl daha huzurlu ve mutlu yaşanabileceğini konuşmalıdır. Bursa güzel ve özel bir şehirdir. Doğudan batıya kuzeyden güneye her yerden göç almıştır. Renkli bir çiçek bahçesi gibidir. Bu şehrin değerini bilmeliyiz" dedi. 
Arkadaşın önemine değinen Başkan Aktaş, güzel ahlaklı ve iyi insanlarla oturup kalkıldığında insanın iyi davranmaya ve ahlaklı olmaya başlayacağını aktardı. Gençlerin ileride örnek birer anne ve baba olmasının önemine vurgu yapan Aktaş, çocukların anne ile babadan gördükleri hal ve hareketlerle hayatını şekillendirdiğini hatırlattı. Belediye başkanlığı hakkında bilgiler veren Başkan Aktaş, "Belediye başkanlığı bir meslek değildir. Bu makamlar gelip geçicidir. Önemli olan, görev boyunca can başla çalışıp memlekete faydalı olmaktır. Bizler toplumun her kesimiyle işbirliği yaparak, millete ve memlekete faydalı olmaya çalışıyoruz. Hangi görevde olursak olalım, hayırlı eserler bırakmalıyız" diye konuştu. 
Dünyada yaşanan gelişmelere de değinen Başkan Alinur Aktaş, birçok bölgeden Anadolu'ya gelen insanların huzur içerisinde yaşadığını, sayısız zaferlere imza attığını, bunun en güzel örneklerinden bir tanesinin de Çanakkale Zaferi olduğunu dile getirdi. Maneviyatın maddiyata galip geldiği Çanakkale sayesinde hala bu milletin, ümmetin ümidi olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, "Sıradan bir şehirde ve ülkede yaşamıyoruz. Etrafımız ateş çemberi halindeyken çok şükür Türkiye dimdik ayakta duruyor. Yıllarca Avrupa'nın sömürdüğü Afrika'ya kol kanat geriyor, çok sayıda yatırımlar yapıyoruz. Afrikalılar ilk defa birileri menfaat için ülkelerine gelmediği için Türkleri seviyorlar. Aynı şekilde Ortadoğu da ateş yuvasına çevrildi. Oradaki ümmetin de tek umudu Türkiye'dir" şeklinde konuştu.