Aktaş’tan birlik ve beraberlik mesajı

Aktaş’tan birlik ve beraberlik mesajı

Her fırsatta toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti. Ziyarette BADEF’e bağlı dernek yöneticileri ve üyeler hazır bulunurken, Başkan Aktaş’a Büyükşehir Belediyesi bürokratları da eşlik etti. Bursa’yı renkli bir çiçek bahçesine benzeten Başkan Aktaş, “Bursa Osmanlı'nın o bereketini, o güzelliğini bugün bile muhâfaza ediyor. Bursa çok güzel bir şehir, ancak tabii çok hızlı büyümüş bir şehir. Bursa'nın bazı sıkıntıları var. İnsanlık var oldukça sıkıntılar hep olacak” diye konuştu. 


Türkiye’nin bulunduğu bölge açısından zor bir yerde bulunduğunu ifade eden Başkan Aktaş, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. “Ateş hattı yüksek bir bölgede yaşıyoruz” diyen Başkan Aktaş, “Ülkenin yüksek tansiyonun düşürülmesine ihtiyaç var. Biz ateş hattı yüksek bir bölgede yaşıyoruz. Etrafımızdaki Suriye, Irak, İran, Yunanistan, Bulgaristan, Kafkaslar baktığınızda her taraf ateş çemberi. 81 nüfuslu bir ülkeyiz. Ciddi renkli bir popülasyona sahibiz. Dolayısıyla bu ülkenin istikrarı ve devamlılığı noktasında nazarı olan, gözü olan ülkeler var. Bir sürü hesaplar, kitaplar yapanlar var. Türkiye olmadan burada bir hesap yapmak imkânsız. Her şeyi tartışalım, konuşalım, lâkin birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, bu ülkeye olan bağlılığımızı lütfen tartışmayalım. Şu ân etrafımızda sorunları ve sıkıntıları olan ülkeleri inceleyin. Onları hep fitne ve fesatla böldüler. Biz onlar gibi olmayalım” dedi. 


Çok farklı yerlerden insanların Bursa’da var olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Bizim inancımıza göre üstünlük takvâdadır, iyi insan olmaktadır. Kişinin nereden olduğunun bir önemi yoktur. Bizim ortak değerimiz bayrağımız. Tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak bizim ortak ülkümüz. Bursa çok güzel bir şehir. Zaten güzel olduğu için hep beraber buradayız. Burada birçok insan farklı yerlerden, yıllar önce, asırlar önce gelmişler ve sonrasında artık etle tırnak gibi olmuşlar. Ve bu şehri oluşturmuşlar. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile Bursa, sadece Türkiye’de yaşayanların değil herkesin, bütün dünya insanlarının tanıması görmesi gereken bir yer. Bu yüzden turizm diyoruz. İyi bir insan olmak, iyi ahlâka sahip olmak ve iyi bir şehirli olmak bizim olmazsa olmazımızdır. Biz hepimiz iyi bir birey olduğumuzda Bursa daha da yaşanabilir hale gelir” diye konuştu. 


Konuşmasının ardından dernek yöneticileri ve üyelerinin sorunlarını dinleyen Başkan Aktaş, misafirperverliklerinden dolayı BADEF yöneticilerine teşekkür etti. BADEF Başkanı Ensar Seyhan ise ziyaretinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.