Akyol, Ak Parti’den Diyarbakır Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Akyol, Ak Parti’den Diyarbakır Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Bedirhan Akyol, milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Yeni Diyarbakırspor’un eski başkanlarından ve AK Parti yöneticilerinden olan iş adamı Bedirhan Akyol, 2015 seçimlerinde AK Parti’den Diyarbakır milletvekili aday adaylığını için başvurusunu yaptığını söyledi. Milletvekilliği adaylığını açıklayan Bedirhan Akyol’un hayatı başarılı spor yöneticiliği ile geçti. 1969 yılında Diyarbakır’a bağlı Kayapınar mezrası Zerve köyünde dünyaya gelen Akyol, ilkokulu Kayapınar’da okudu. Ali Emri Ortaokulu ve lisesinde orta eğitimini tamamlayan Akyol, 1986 yılında Tarımspor kulübüne başkan oldu. 1993 yılında sonra hem futbol hayatı oldu hem de kulüp başkanlığı yaptı. 1996 yılında Çukurova Üniversitesi Tarım Makineleri bölümünde okuyan Akyol, 1997 yılında Tarımspor kulübünü Kayapınar Belediyesi’ne hibe etti. Aynı zamanda futbolun yanı sıra Diyarbakır’da mütahitlik yaptı. 1998 yılında Beşyüzevlerspor Kulübü’nün başkanlığını ve Çaykur Bölge Müdürlüğü Sendika Başkanlığı’nı yapan Akyol, AK Parti’de Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Mali İşler Başkanlığı görevini yürüttü. Aynı zamanda Doğu Güneydoğu Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olan Akyol, 2009 yılında AK Parti Kayapınar Belediye Başkan aday adayı olarak seçimlere katıldı. Akyol, 2010 yılında Beşyüzevlerspor Kulubü ismini değiştirerek, Yeni Diyarbakırspor Kulübü yaptı. Ak Parti Mali İşler Başkanlığı olarak 3 yıl görev yapan, Akyol, Diyarbakırspor 1968 Kulüp Başkanlığı görevini hala yürütüyor.
ERDOĞAN’A DESTEK VEREN TEK SPOR KULÜBÜ BAŞKANI UNVANI TAŞIYOR
AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adaylığını açıklayan Bedirhan Akyol, 17 Aralık 2014 operasyonunda dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye genelinde destek veren tek kulüp başkanı unvanı aldı. Akyol, 17 Aralık operasyonunun darbe girişimi olduğuna inandığı için Recep Tayyip Erdoğan’a destek vererek gündeme gelmişti. Diyarbakır’da sevilen iş adamı olan Akyol, siyasetten tek beklentisinin halka adaletli hizmet sunulması olduğunu söyledi.