Alaattin Çakıcı annesini için 6 ay istiyor

Alaattin Çakıcı annesini için 6 ay istiyor

Tekirdağ F Tipi Cezaevinde yatmakta olan Alaattin Çakıcı, 31 Ocak 2013 tarihinde resmi gazetede yayımlanan 6411 sayılı kanunun 4'üncü maddesine istinaden, bakıma muhtaç annesi Şakire Çakıcı'nın tedavi ve bakımını üstlenmek için cezasının ertelenmesini talep etti.

Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Alaattin Çakıcı, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Bölümüne kendi imzasıyla gönderdiği dilekçede, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık kurulu raporuyla onaylı engelli annesi Şakire Çakıcı'nın bakımını üstlenmek istediğini belirtti.

Cezasının 6 ay ertelenmesini isteyen Çakıcı, annesinin son günlerde sürekli yoğun bakıma girdiğini ve 2 bakıcı tarafından bakımı yapılan engelli annesinin bakımını üstlenerek hastalığında psikolojik destek sağlamak istediğini belirtti.

Çakıcı, 6411 sayılı kanunun 4. maddesine istinaden cezasının 6 ay durdurulmasını ve cezasının son 6 ayını annesiyle geçirmesine yönelik dilekçesini Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına iletti.

Çakıcı dilekçesinde, "Sayın infaz savcım, ne devlerin başı sayınCumhurbaşkanından ne de yürütmenin başı Başbakandan bu dilekçemle ilgili asla şefaat dilemiyorum. Her iki makam sahipleri de hukukun üstünlüğü, eşitlik ilkesine vurgu yapmaktadırlar. Siz Türkiye Cumhuriyeti Devleri ve yasalar adına mesleki yemin etmişsiniz. Yasaları tüm bireyler adına uygulayacağınıza dair. Lütfen sözümü yanlış anlamayınız, sizden de şefaat dilemiyorum. Dünyanın her yerinde şerefli savcı ve hakimler her ne kadar bürokratik baskı bile olmuş olsa ettikleri mesleki yemine sadık kalanlar, işte onlar erdemli ve vicdanlı insanlardır. 90 yaşındaki anam vücut fonksiyonlarının yüzde 95'ini kullanıyor olduğu ekte sunacağım kurul raporunda tespit edilmiştir. Bütün Türk basınında helallik hakkı almak için 14.11.2014 Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığından annemi ziyaret için 6 saatlik yasal görüşme hakkı verildi. Anam yatalak olduğu için benim dışında kendisi ile yakın ilgilenen olmadığını bilmenizi isterim. Evet, anamın 2 bakıcısı var. Para karşılığında kendisine baktırmaktayım. Son günlerde sürekli yoğun bakıma alındığından 6411 sayılı kanunun 4. maddesi uyarınca infazımın 6 ay durdurulup, son 6 ayı annemle geçirmenin kendisine moral açısından, hastalıklarından dolayı psikolojik olarak rahatlayacağı için yasanın gereğinin yapılmasını, sadece bu ülkede hukukun üstünlüğü var ise mesleki yemin etmiş, adalet kavramını, şeref ve onur kabul ederek bürokratik baskılara boyun eğmeyen bu ölçütlerdeki tüm Türkiye Cumhuriyeti Savcılarına saygılarımla arz ederim" ifadelerini kaydetti.